Μετά από 2,5 μήνες με κλειστά σχολεία, σε μια δύσκολη συνθήκη για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, πώς πρέπει να αντιδράσει ένας γονιός όταν αντί για το σχολείο του παιδιού του αντικρίζει ένα εργοτάξιο;;;;

«Ότι και αν εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή, ότι και να αποφασίσει η πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρουν στο οικογενειακό περιβάλλον οι δικοί τους άνθρωποι με γνώμονα τι είναι καλύτερο για το παιδί τους»

Εν έτει 2020 και ενώ έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο με νέα σχολικά βιβλία, με σύγχρονα σχολικά κτίρια, εργαστήρια και τεχνολογικό εξοπλισμό, με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, αντί αυτού βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο το δημόσιο σχολείο συνεχώς να υποβαθμίζεται σε υποδομές αλλά κυρίως σε περιεχόμενο.

Η απόφαση του Υπ. Παιδείας για την κάλυψη της ύλης με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων της εξ αποστάσεως παιδείας έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στους γονείς και θέλουμε να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή!! Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η τροπολογία για κάμερες στην τάξη επιστρέφονται ως απαράδεκτα!!!

Στις 23 Οκτωβρίου του 2019, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βύρωνα με θέμα τα ζητήματα Παιδείας στην πόλη μας, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Βύρωνα από τη σχολική χρονιά 2020-2021. Στην εισήγηση του εκείνο το απόγευμα ο Δήμαρχος τόνιζε:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει τον αντιεκπαιδευτικό της κατήφορο. Αυτή την φορά, σειρά είχε η απαράδεκτη τροπολογία που πέρασε την Παρασκευή και μάλιστα σε άσχετο σχέδιο νόμου , με το οποίο νομοθετήθηκε η onlineδιαδικασία μετάδοσης των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες με την τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής και 2ης Κοινότητας Αθηνών σε σύσκεψη-συζήτηση με θέματα:

Μας λένε οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές, που με υπερηφάνεια μάλιστα μας ενημερώνουν πως εισηγούνται με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου, πως προχωρούν σε «μετάταξη» καθαριστριών από τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, προκειμένου να υποστηρίξουν την αυξημένη ανάγκη καθαριότητας των σχολείων των παιδιών μας. Λύνεται έτσι το πρόβλημα; Σε ποιους...

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του συλλόγου μας παρακολουθεί στενά τις σχολικές εξελίξεις από την ώρα που εκδηλώθηκε η πανδημία και ιδιαίτερα τώρα , αυτές που αφορούν στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Βασική μας μέριμνα πάντα είναι να διασφαλίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, και κυρίως αυτή την περίοδο να φροντίσουμε ώστε να είναι ασφαλής...