Οι δημοσιεύσεις μας

Πάει κάποιος καιρός τώρα που η Δημοτική αρχή με δημοσιεύσεις της στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κομπάζει για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο του Καρέα που προσωρινά θα φιλοξενήσει τους μαθητές τους 4ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Τι για ρεκόρ ακούσαμε στους χρόνους παράδοσης, άσχετα αν είχαν υποσχεθεί έτοιμο το σχολείο...

Φέτος, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα οι εκλογές σε όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και στο σύνολο των Οργανώσεων Γονέων (Ενώσεις, Ομοσπονδίες, ΑΣΓΜΕ). Προετοιμαζόμαστε, ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε! Κάνουμε και δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των...

Όντας σε συνεχή επαφή τόσο με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και σε επικοινωνία με γονείς μαθητών του σχολείου, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως τελούν υπό εκκρεμότητα σειρά ζητημάτων των οποίων η υλοποίηση αποτελεί προαπαιτούμενο, ώστε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Φέτος, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα οι εκλογές σε όλους τους Συλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και στο σύνολο των Οργανώσεων Γονέων (Ενώσεις, Ομοσπονδίες, ΑΣΓΜΕ).

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος, πρόσφατα εξέδωσε το «Αλφαβητάρι - Οδηγό» των Οργανώσεων Γονέων, με στόχο να συμβάλλει και να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των γονιών σχετικά με διάφορα θέματα που διέπουν τη λειτουργία, τη συμμετοχή αλλά και τις εκλογικές διαδικασίες.

Εκτός από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο των όσων μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και τις κτηριακές υποδομές, έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα της σίτισης για όσα παιδιά ανήκουν στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη μας κρατάνε τρεις μήνες. Ξεκινούν μόλις κλείσουν τα σχολεία και αφού γονείς και μαθητές απομακρυνθούν από τα προαύλια. Μέχρι τέλη Ιουνίου και όσο υπάρχει αρκετός κόσμος στα πάρκα φαίνεται να υπάρχει μια υποτυπώδης οργάνωση. Τυπική, διακριτική. Όταν πια μπει για τα καλά ο Ιούλιος και φύγουν όλοι, δεν υπάρχει πια...

Φωτογραφικό υλικό από την σημερινή αυτοψία αντιπροσωπείας της Ένωσης Γονέων Βύρωνα στο Λύκειο Καρέα, 5 μέρες προ της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αν θέλαμε να κάνουμε μια άτυπη σύγκριση μεταξύ των αύλειων χώρων των σχολείων του Βύρωνα, θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως αυτός του 12ου Δημοτικού είναι πιθανότατα ο πλέον επικίνδυνος. Ιδιαίτερα ολισθηρός, πολύ παλαιάς κατασκευής και με κολώνες που πρόχειρα ντύθηκαν με στρώματα γυμναστικής ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.