Συνεδρίαση ΔΣ Ένωσης Γονέων Βύρωνα, 01/07/2023 - Πρακτικά συνεδρίασης

07/09/2023

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Συζήτηση αναφορικά με τη στάση της ένωσης αναφορικά με το θέμα του Λόφου Κοπανά. 

2. Προγραμματισμός συναντήσεων με όλα τα ΔΣ των σχολείων του Δήμου, καταγραφή και δημοσίευση των προβλημάτων ανά σχολείο. 

3. Συζήτηση για τη μορφή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας

4. Προγραμματισμός συστηματικών ενημερωτικών δράσεων ανοιχτών προς τους γονείς κ μαθητές του Δήμου μας με εισηγήσεις ειδικών

  • Χώρος
  • Συχνότητα
  • Θεματολογία

5. Αίτημα για αποκλειστικό Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα παιδείας o Τέλη Σεπτεμβρίου o Επαναληπτικό αρχές Φεβρουαρίου

6. Ερωτήματα προς την δημοτική αρχή:

  • Ενημέρωση σχετικά με τον καθαρισμό των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου 
  • Ενημέρωση για την πρόοδο και τα αποτελέσματα των Β΄ βάθμιων προσεισμικών 
  • Αίτημα για χρήση των προαύλιων γηπέδων από δημότες και όχι μόνο από αθλ. σωματεία, με παρουσία φύλακα, τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων.
  • Απρόσκοπτη δυνατότητα εισόδου οχημάτων εκτ. ανάγκης σε όλα τα προαύλια, όλο το 24ωρο.
  • Αίτημα για τοποθέτηση όπου δεν υπάρχουν, απινιδωτών και η αξιοποίηση τους. Ανάρτηση χάρτη του Δήμου με τα σημεία τοποθέτησης κ πιστοποιημένα σεμινάρια bls για εθελοντές γονείς κ παιδιά
  • Φρεσκάρισμα όλων των διαβάσεων περί των σχολικών μονάδων 
  • Ενημέρωση σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης του Γυμνασίου Καρέα.
  • Τη καταγραφή από το τμήμα Παιδείας, όλων των αιτημάτων για τμήματα ένταξης, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και εν συνεχεία την επίβλεψη της δημιουργίας όσων τμημάτων απαιτούνται, παρεμβαίνοντας στους αρμόδιους φορείς όποτε είναι απαραίτητο.

7. Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης, αποτελούμενη από μουσικούς-συγκροτήματα μαθητών του Δήμου.

8. Λοιπά Θέματα

9. Ανάρτηση πρακτικών Συνεδριάσεων

10. Προγραμματισμός επόμενου ΔΣ

Αποφάσεις

1. Αποφασίσαμε να αναμένουμε τις επίσημες δηλώσεις επί του θέματος, στο προσεχές Δημ. Συμβούλιο (4/7) και κατόπιν θα ορίσουμε την θέση μας και τη περαιτέρω στάση μας.

2. Αποφασίστηκε από Σεπτέμβρη να απευθύνουμε πρόσκληση σε όλα τα ΔΣ των σχολείων, για συνάντηση, καταγραφή και δημοσίευση των προβλημάτων.

3. Συζητήθηκαν βελτιώσεις στη μορφή της σελίδας και η εισαγωγή banner της Ομοσπονδίας.

4. Αποφασίστηκε ο προγραμματισμός εκδηλώσεων ανά τρίμηνο (12ος-3ος-6ος) με θεματολογία ενημερωτική προς γονείς – παιδιά, τη διοργάνωση σεμιναρίων Α΄βοηθειών, καθώς και την διεξαγωγή ημερίδων παιδοψυχολογίας με καλεσμένους ομιλητές. 

5. Αποφασίστηκε η αποστολή προς τον Δήμο, αιτήματος για την διεξαγωγή μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία, στα τέλη Σεπτέμβρη κάθε χρονιάς και επαναληπτικό κάθε Φεβρουάριο, όπου θα εκτιμάται η πρόοδος των αποφάσεων που πάρθηκαν στο 1ο , καθώς και η ανάληψη νέων.

6. Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής προς τον κ Δήμαρχο, αιτούμενοι συνάντηση για τις 10 ή 12/7 και συζήτηση όλων των θεμάτων.

7. Αποφασίστηκε ο προγραμματισμός συναυλίας στο τέλος του σχ. έτους. Επικοινωνία με σχολεία, καθηγητές, συλλόγους και πρόσκληση σε μουσικούς – συγκροτήματα μαθητών και γονέων.

8. Αποφασίστηκε η σύνταξη κειμένου – παρουσίασης της Ένωσης και η αποστολή του μέσω των διευθύνσεων των σχολείων (my school), σε όλους τους γονείς του Δήμου.

9. Αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις μας να ανακοινώνονται, να είναι ανοικτές προς τους γονείς, καθώς και να αναρτώνται τα πρακτικά τους στη σελίδα της Ένωσης.

10. Το επόμενο ΔΣ θα προγραμματιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.