Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών - Παράρτημα Βύρωνα Καισαριανής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Σάββατο 25/11 και ώρα 11:00 πμ στην είσοδο της αγοράς του Βύρωνα (Ιθώμης & Κύπρου)

11/23/2023

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι μια μάστιγα που χτυπάει τις γειτονιές μας, τα σχολεία, τις πόρτες των σπιτιών μας και λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Η απώλεια ενός ακόμα νέου παιδιού, μόλις 16 χρονών, από χρήση ναρκωτικών ουσιών, αυτή τη φορά στον Βύρωνα, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί! Είναι όλοι αυτοί που ενώ με τις πολιτικές τους πνίγουν τη νέα γενιά στην αβεβαιότητα, τα αδιέξοδα, την ανέχεια, τη φτώχεια, την σχολική διαρροή, τους στερούν την αναγκαία κηδεμονία των γονιών τους που δουλεύουν σαν τρελοί για το μεροκάματο και την ίδια στιγμή της πασάρουν ως λύση την "παραμύθα".

Είναι όλοι αυτοί που μαθαίνουν στα νέα παιδιά τον ατομικό δρόμο και την κανονικότητα μιας κοινωνίας που σαπίζει μέρα με τη μέρα.

Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. προώθησαν την ανοχή στη χρήση ουσιών, τη νομιμοποίηση της διακίνησης ναρκωτικών και τη διάλυση των δομών πρόληψης και των στεγνών προγραμμάτων στο όνομα της αυτοδιάθεσης και της "ελεύθερης επιλογής". Είναι οι ίδιοι που προβάλλουν ως λύση τη «μείωση της βλάβης» και όχι την μείωση της χρήσης, που δεν διστάζουν να φέρουν προς συζήτηση τις επόμενες μέρες ένα ακόμα νομοσχέδιο που διαλύει τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης τη λειτουργία των ελάχιστων υπαρχόντων δομών, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς να κερδίζουν πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη και πόνο.

Δεν μπορεί να μένει κανείς αδιάφορος, δεν μπορεί κανείς να κάνει τον έκπληκτο. Σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε, κυρίως για την νέα γενιά, να υψώσουμε τείχη αντίστασης. Απέναντι στην πολιτική και πρακτική υποβάθμισης της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης με την χορήγηση υποκατάστατων, σε όλους εκείνους που λυσσαλέα προσπαθούν να νομιμοποιήσουν στην συνείδηση του κόσμου και κυρίως των νέων, τα περί «μαλακών και σκληρών» ναρκωτικών, της «αθώας κάνναβης» και της «ατομικής επιλογής» στην χρήση και τυχόν θεραπείας ανάλογα το πορτοφόλι του καθενός.

Απέναντι στα παπαγαλάκια που πιπιλίζουν το μυαλό μας και αναλώνονται στο ΠΟΙΕΣ ναρκωτικές ουσίες πήρε ο χρήστης και ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ τις λαμβάνει.

Είναι αναγκαίο λοιπόν, να δυναμώσει το αντιναρκωτικό κίνημα και σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε έκκληση στους φορείς της περιοχής, στους συλλόγους γονέων, στους συλλόγους διδασκόντων και τις διευθύνσεις των σχολείων, να μας ανοίξουν τις πόρτες και να μιλήσουμε με τα παιδιά μας, ενισχύοντας την πρωτογενή πρόληψη που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για να αντιμετωπιστεί αυτό το πολυπαραγοντικό φαινόμενο που αφορά άμεσα την ζωή, την συνείδηση και το μέλλον των παιδιών μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας, στους φίλους και φίλες της και καλούμε όλο το λαό της περιοχής μας, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε κινητοποίηση το Σάββατο στις 11.00 στην είσοδο της αγοράς του Βύρωνα ( Ιθώμης & Κύπρου) για να διατρανώσουμε ότι θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Το Δ.Σ του Ε.ΣΥ.Ν Βύρωνα - Καισαριανής