ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

07/27/2023

Πραγματοποιήθηκε στις 12/07/2023, μετά από αίτημα μας ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής. Παρόντες από πλευράς της Δημοτικής αρχής ήταν ο Δήμαρχος Γ. Κατωπόδης και οι αντιδήμαρχοι Μ. Καραγιάννης & Λ. Κλωνάρη. Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα στα οποία αναπτύσσονται σύντομα οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

ΘΕΜΑΤΑ:

· Ενημέρωση σχετικά με τον καθαρισμό των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου.

Μας ενημέρωσαν ότι σταθερό πρόγραμμα καθαρισμού δεν υπάρχει επί της ουσίας, καθώς έληξαν τα 8μηνα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και επιπλέον από Σεπτέμβρη το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. Από πλευράς Δημοτικής αρχής έχει πραγματοποιηθεί επικοινωνία με Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας παράταση 8μήνων.

· Ενημέρωση σχετικά με τη πρόοδο και τα αποτελέσματα των Β΄βάθμιων προσεισμικών ελέγχων.

Αναφέρθηκε ότι έχουν δεσμευτεί 34.000 ευρώ ώστε να προκηρυχθεί διαγωνισμός προκειμένου να ελεγχθούν συνολικά και τα 12 σχολικά κτίρια. Επίσης, αναμένεται κεντρικά η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει των έλεγχο όλων των σχολείων της χώρας. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επικοινωνία με ΟΑΣΠ.

Αναφορικά με τον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία που έχει ολοκληρωθεί, το 6ο Δημ. αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε με βαθμό Κ.0 (πολύ καλή). Ενώ το 1ο Δημ. Ελέγχθηκε αλλά αναμένεται η κατάταξη του από τον ΟΑΣΠ καθώς δεν έχει εφαρμογή προς το παρόν μεθοδολογία κατάταξης για τα λιθόχτιστα κτήρια. Αναμένουμε εκ νέου επικοινωνία με τον ΟΑΣΠ αναφορικά με την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

· Αίτημα για χρήση των προαύλιων γηπέδων, με παρουσία φύλακα, τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων, από δημότες και όχι μόνο από αθλ. Σωματεία.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα είναι θετική στο παραπάνω αίτημα της Ένωσης Γονέων και ότι θα όσα σχολεία διαθέτουν απογευματινό φύλακα και σε συνεννόηση με τα αθλ. Σωματεία, θα παραμένουν ανοικτά τα προαύλια τους και στη διάθεση των πολιτών.

· Την απρόσκοπτη δυνατότητα διέλευσης οχημάτων εκτ. Ανάγκης σε όλα τα προαύλια, όλο το 24ωρο.

Η δημοτική αρχή αναγνώρισε το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά την ειδική σήμανση και δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση νέων ελέγχων και την τοποθέτηση εμποδίων και επιπλέον ειδικής σήμανσης στις εισόδους, εάν ενδείκνυται.

· Αίτημα για τοποθέτηση, όπου δεν υπάρχουν, απινιδωτών, με παράλληλη ανάρτηση χάρτη του Δήμου με τα σημεία τοποθέτησης και διεξαγωγή πιστοποιημένων σεμιναρίων χρήσης στα σχολεία.

Θα εξετασθεί η πρόταση μας και θα ακολουθήσει επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία.

· Τη καταγραφή από το τμήμα Παιδείας, όλων των αιτημάτων για τμήματα ένταξης, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και εν συνεχεία την επίβλεψη της δημιουργίας όσων τμημάτων απαιτούνται, παρεμβαίνοντας στους αρμόδιους φορείς όποτε είναι απαραίτητο.

Αποφασίστηκε πως θα ακολουθήσει ενημέρωση της κας Λαζαροπούλου και θα πραγματοποιηθεί.

· Αίτημα διεξαγωγής μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία, στα τέλη Οκτώβρη κάθε χρονιάς και επαναληπτικό κάθε Φεβρουάριο, όπου θα εκτιμάται η πρόοδος των αποφάσεων που πάρθηκαν στο 1ο , καθώς και η ανάληψη νέων.

Έγινε δεκτό το αίτημα μας

· Αίτημα για φρεσκάρισμα όλων των διαβάσεων περί των σχολείων του Δήμου, πριν τον αγιασμό.

Ο κος Καραγιάννης ανέφερε πως κάθε χρόνο βάφονται και πως θα φρεσκαριστούν και φέτος. Παράλληλα θα εξεταστούν στο σύνολο τα αιτήματα των σχολείων ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων κατά το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά.

· Ενημέρωση σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης του Γυμνασίου Καρέα.

Ενημερωθήκαμε ότι μέχρι τώρα οι προσπάθειες αφορούσαν την αποκατάσταση του εγκατεστημένου συστήματος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν έχουν ευοδώσει και θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση του λέβητα με πηγή καύσης φυσικό αέριο με κόστος 10.000 ευρώ. Αναμένεται ότι οι σχετικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/11/23.

· Ενημέρωση για την πρόοδο χρηματοδότησης της ανέγερσης του 4ου Δημοτικού.

Έχει εγκριθεί η προμελέτη και πρόκειται να παραχωρηθεί το οικόπεδο στη ΚΤΥΠ, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις της, θα ακολουθήσει η ανοικοδόμηση του στις αρχές του 2024. Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αποφασίσθηκε ο προγραμματισμός συνάντησης με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΚΤΥΠ τον Σεπτέμβρη για ενημέρωση, παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου & της Ένωσης Γονέων.

· Λοιπά θέματα

  • Ελαιοχρωματισμός των σχολικών αιθουσών που δεν έγιναν πέρσι, μέσα στον Αύγουστο.
  • Μίσθωση σχολικού οχήματος για τη μεταφορά των μαθητών του 7ου βρεφονηπιακού σταθμού, για όσο διαρκέσει ο καύσωνας. Έχουν αντικατασταθεί οι ζώνες ασφαλείας και έχει γίνει αίτημα απόκτησης νέου οχήματος, μέσω προγράμματος ηλεκτ. Αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώσαμε τη δημοτική αρχή για τα πολλά σημεία παγίδες που βρίσκονται στο 4ο νηπιαγωγείο, την απώλεια των καλωδιώσεων φωτισμού του πίσω προαυλίου του Λυκείου Κάρεα και ζητήσαμε την άμεση επισκευή τους.