Ακατάλληλο σχολικό λεωφορείο στον 7ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Καρέα

07/09/2023
Πληροφορηθήκαμε την από 07/07/2023 ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα η οποία αναφέρεται σε βλάβη του κλιματιστικού του σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει τα παιδιά που φιλοξενούνται στον 7ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Καρέα.Είναι σαφές ότι η μεταφορά παιδιών με τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου στη χώρα μας χωρίς κλιματισμό δεν είναι απλά δυσάρεστη αλλά δυνητικά και μη ασφαλής.

 
Καθώς τα θέματα ασφάλειας αποτελούν πάγια προτεραιότητα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, απευθυνθήκαμε στην Αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Λ. Κλωνάρη η οποία μας ενημέρωσε ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, ενημέρωσαν τους γονείς για την Παρασκευή 08/07/2023 ώστε η μεταφορά να γίνει με ιδιωτικά μέσα, ενώ από τη Δευτέρα 10/07/2023 θα γίνει μίσθωση οχήματος για τη μεταφορά των μαθητών για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι τη θερινή διακοπή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε ταχύτερη αντίδραση από τη δημοτική αρχή σε προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών και την αντικατάσταση του σχολικού λεωφορείου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η όποια αντίδραση της διοίκησης του δήμου, αποδεικνύεται καθυστερημένη και έρχεται ως αποτέλεσμα καταγγελίας ή περιστατικού. Σε συνθήκες κλιμακούμενης υποχρηματοδότησης, μη εξαιρουμένων των υπηρεσιών των δήμων που αφορούν την παιδεία, όφειλε η Δημοτική Αρχή να επιδεικνύει τουλάχιστον έναν στοιχειώδη προγραμματισμό σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας.

Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, ενώ στην επικείμενη συνάντησης της Ένωσης Γονέων με τη Δημοτική Αρχή θα ζητήσουμε λεπτομερή ενημέρωση.