1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο στον Βύρωνα, παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα κλειστά λόγω εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων τελικά αποσαθρώσεων που διαπιστώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και που είχαν ως αποτέλεσμα ελαφρύ τραυματισμό μαθητή από αποκόλληση σοβάδων εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Με επιτυχία στέφθηκε η σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, την Κυριακή 19/03. Στο κάλεσμα της Ένωσης ανταποκρίθηκαν τα περισσότερα σχολεία της πόλης μας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συχνότερη επικοινωνία αλλά και κοινές δράσεις, σε συντονισμό, καθώς τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολλά, σοβαρά και κυρίως κοινά. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς...

Για δέυτερη ημέρα παραμένουν κλειστά το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο του Βύρωνα. Ένα παιδί τραυματίστηκε και ένα ακόμη κινδύνευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κομμάτια επιχρίσματος αποκολλήθηκαν από την ταράτσα του κτιρίου!

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, καλεί την Κυριακή 19/3/2023 και ώρα 19:00 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Βύρωνα, τα ΔΣ των συλλόγων γονέων του Δήμου μας αλλά και όποιον γονιό επιθυμεί για να συζητήσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ειδικά την τελευταία περίοδο έχουμε γίνει μέρος ανθρώπινων τραγωδιών που φέρνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο στην επιφάνεια...

Είναι αυτές οι ώρες της απέραντης θλίψης, της ανείπωτης στενοχώριας. Εκείνες τις στιγμές που νιώθει κανείς ότι το μυαλό του έχει μουδιάσει και αδυνατεί να συλλάβει την πληροφορία. Δε μπορεί, δε μπαίνουν οι λέξεις στη σωστή σειρά. Τη φράση «θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά» όσο κοινότυπη και αν ακούγεται, η τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται να την...

Κάποτε η θλίψη θα πρέπει να γίνει οργή, κι η οργή να γίνει συλλογικός αγώνας διεκδίκησης της ζωής που οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας επιβάλλουν! Όλοι την Κυριακή 5/3/2023 στις 11:00 π.μ., στο Σύνταγμα, έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με το πανό της ΑΣΓΜΕ!

Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ εκφράζει την οργή του για το τραγικό περιστατικό στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που έχει σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 12χρονου μαθητή και το τραυματισμό άλλων 2 συμμαθητών του.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και θέλουμε όχι μόνο να ευχηθούμε να έχουν όλα τα παιδιά καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη, να επιστρέψουν με διάθεση και με χαμόγελο στο σχολείο ΑΛΛΑ αυτό να γίνει στόχος και απαίτηση όλων μας.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των Οργανώσεων Γονέων (αρ.53 ν.1566/1985, αρ.2 ν.2621/1998, αρ.51 ν.4415/2016), η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών στις Οργανώνεις των Γονέων.

Ως γνωστόν, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4455/2017 (ΦΕΚ Α' 22) καταρτίζει, συντονίζει και εποπτεύει το διατροφικό πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Το Πρόγραμμα εξυπηρετεί ανάγκες σίτισης μαθητών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.

Επειδή οι ανάγκες των παιδιών μας δε θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι, η Ένωση Γονέων Βύρωνα, μπαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας και καλούμε όλους τους γονείς να πορευτούν μαζί μας.

Στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα φοιτούν οι μαθητές ιρακινής καταγωγής: ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, για τους οποίους εκδόθηκε απόφαση απέλασης από τη χώρα μας, για εκείνους και τις οικογένειές τους. Βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια.

Την Κυριακή 5/6/2022 στα γήπεδα της Εργάνης, στο χώρο αναψυχής και αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την αρωγή των αθλητικών σωματείων του δήμου μας («ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΑ,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΒΥΡΩΝ», «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ»,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ...