Με μεγάλη χαρά, παρ᾽ όλη την ανησυχία μας λόγω την πανδημίας, τη Δευτέρα 14 του Σεπτέμβρη και ώρα 11:30 προσήλθαμε παιδιά και γονείς στο παράρτημα του 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα επί της οδού Ταύρου (πρώην 4ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Βύρωνα - κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο για την λειτουργία παιδικού σταθμού, σχολείου) για τον Αγιασμό.

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα χαιρετίζει την παράσταση διαμαρτυρίας της Ζ' ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 16/09/2020 στις 12.00 το μεσημέρι, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτώντας το άνοιγμα τμημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια των περιοχών ευθύνης της, τα οποία αποφασίστηκε να κλείσουν εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα το στοίβαγμα των...

Σήμερα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά γεμάτη ιδιαιτερότητες αλλά και απαιτήσεις, με δεδομένο πως βρισκόμαστε ήδη στη μέση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας. Θα περίμενε κανείς φέτος από τους αρμοδίους μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που διαχρονικά απασχολούσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Φευ!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου σας καλεί στην 1η Γενική Συνέλευση. Η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη, ιδιαιτέρως δύσκολη και βρίσκει τα σχολεία μας στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ολιγωρία και την αδιαφορία του κράτους. Όλοι οι γονείς πρέπει να ενημερωθούμε για τα γενικότερα...

Με επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στον προαύλιο χώρο των 6ου και 7ου δημοτικών σχολείων, ανοιχτή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις και τα εμπόδια που μπαίνουν στις κινητοποιήσεις μας, καλεί τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων αλλά και όλους τους γονείς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να το αντιπαλέψουν μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τους...

Το απόγευμα της Δευτέρας 22.06.2020 και έξω από τον χώρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και εκπαιδευτικών με αφορμή το «κεκλεισμένων των θυρών» Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιούνταν και θα είχε σαν θέμα την προσχολική αγωγή στον δήμο μας.

Τη Δευτέρα 22/06/2020 και ώρα 18:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα, με θέμα συζήτησης τους όρους εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη μας.

Με μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόθεση από τη μεριά του Δήμου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄Αθήνας, να χρησιμοποιηθούν αίθουσες του σχολείου μας για στέγαση τμημάτων του Νηπιαγωγείου. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο από τους αρμόδιους και των δυο υπηρεσιών, με σκοπό να «διαπιστώσουν» ποιες αίθουσες θα ήταν...

Την Παρασκευή 12/06, στο περιθώριο της παράστασης διαμαρτυρίας στην οποία είχε καλέσει ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους παριστάμενους φορείς, σχετικά με το, για μία ακόμη φορά, αναδιαμορφωμένο σχέδιο της για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Βύρωνα.