Σχολεία Ανάληψης - Πτώση σοβάδων σε μια "έξυπνη" πόλη!

03/21/2023

Για δέυτερη ημέρα παραμένουν κλειστά το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο του Βύρωνα. Ένα παιδί τραυματίστηκε και ένα ακόμη κινδύνευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κομμάτια επιχρίσματος αποκολλήθηκαν από την ταράτσα του κτιρίου! 

Κατά τις πρώτες εργασίες επισκευής, διαπιστώθηκε από τον εργολάβο πως το πρόβλημα ήταν τελικά συνολικό στα επιχρίσματα, πως ήταν θέμα χρόνου να πέσουν και να ξαναπέσουν τμήματα τους στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών, και αποφασίστηκε καθαρισμός (ξύσιμο) του επιχρίσματος  με σκοπό κατά τις διακοπές του Πάσχα να προχωρήσουν σε εκτενή συντήρηση της υποδομής.

Έλεγχοι και εργασίες που θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα τακτικά, και οπωσδήποτε κατά το κλέισιμο των σχολείων το καλοκαίρι και προ τους ανοίγματος αυτών τον Σεπτέμβρη, στην περίπτωση μας γίνονται επ' αφορμής ενός παρ' ολίγο τραγικού γεγονότος. 

Βύρωνας! Έξυπνη πόλη! Μια πόλη προς όφελος των δημοτών! Για τούτο μας ενημερώνει η Διοίκηση του δήμου, πληροφορώντας μας πως η πόλη μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.842.408,74 €!!!!

Την ίδια στιγμή, μόλις χτες και πριν ακόμα "κάτσει" η σκόνη από την πτώση των σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών μας, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με εισήγηση της δημοτικής αρχής, αναμόρφωσε τον προυπολογισμό για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων, μειώνοντας τον από το δυσθεώρητο ποσό των 74.400 ευρώ, στις 14.400 ευρώ!

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι αν τώρα κιόλας δεν αντιδράσουμε. Πάντα τα νούμερα είχαν σημασία. Κόστος - όφελος! Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!

Η εγκληματική πολιτική του κέρδους, την οποία υπηρετούν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και πλάι σε αυτές Δήμοι και Περιφέρειες, βάζει σε δεύτερη μοίρα την προστασία, την ασφάλεια, την ίδια τη ζωή των παιδιών μας, εκτιμά ως κόστος την ουσιαστική συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται "έξυπνα". Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την χρόνια υποβάθμιση της σχολικής στέγης, για τα γηρασμένα σχολεία και στο Βύρωνα, για τα νηπιαγωγεία στα προκάτ, για τις τάξεις των 25-27 παιδιών ανά αίθουσα.

Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Βύρωνα, τους γονείς του Βύρωνα, σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο 22/03/2023 και ώρα 18:00 στο χώρο του Δημαρχείου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου! Απαιτούμε διενέργεια προληπτικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια και όπου κριθεί να γίνουν τώρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, τέτοια που οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα επιτρέπουν.