Το ψήφισμα που κατέθεσε η Ένωση Γονέων Βύρωνα υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου

04/12/2023

Σε λιγότερο από έναν μήνα αποκαλύφθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η κατάσταση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.

  • Σοβάδες έπεσαν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο και για 3 τουλάχιστον εβδομάδες οι μαθητές θα κάνουν μάθημα μέσω webex.
  • Τα 1ο και 6ο Δημοτικά σχολεία της πόλης μας (μαζί και τμήματα των 2ου, 5ου, 8ου και 9ου Νηπιαγωγείων που στεγάζονται στα κτήρια αυτά) δεν «πέρασαν» τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, καθώς διαπιστώνεται: «ΥΠΑΡΞΗ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΟΥΣ ΡΩΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ Β ΟΡΟΦΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ ΔΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ» αλλά και άλλα προβλήματα.

Για 14 μήνες, το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και η Δημοτική Αρχή Βύρωνα ήξεραν, δεν έκαναν τίποτα και συγκάλυψαν την αλήθεια.

Μόνο μετά την αποκάλυψη της Ένωσης επικαλέστηκαν: «...την έλλειψη εναλλακτικών χώρων διδασκαλίας, τα επακόλουθα διασποράς ελλιπών πληροφοριών και αποτελεσμάτων, αλλά και ελλείψει σαφών κεντρικών οδηγιών για ενέργειες σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν προέβη σε ενημέρωση των εν λόγω Σχολείων και Συλλόγων Γονέων». Αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε ακατάλληλα σχολεία. Ντροπή!

Όσο η Δημοτική Αρχή Βύρωνα «ανακαλύπτει» δικαιολογίες, όσο προσπαθεί να αποποιηθεί των αντικειμενικών ευθυνών της, όσο αόριστα απαντά στην αγωνία μας («θα δούμε τι θα βγάλουν οι β΄βάθμιοι έλεγχοι στα 1ο και 6ο Δημοτικά και βλέπουμε..») εμείς οι γονείς συνεχίζουμε να προτάσσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας! Δε δεχόμαστε να «πάμε κι όπου βγει...»

Διεκδικούμε:

  • ΤΩΡΑ να πραγματοποιηθούν οι β΄βάθμιοι έλεγχοι, στα 1ο και 6ο δημοτικά σχολεία και τα 2ο, 5ο, 8ο και 9ο νηπιαγωγεία. Να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα όλων των ελέγχων και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να επιστρέψουμε σε ασφαλή σχολεία μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 24/4.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή των β΄βάθμιων προσεισμικών ελέγχων σε όλα τα σχολεία της πόλης, μέσα στις γιορτές του Πάσχα.
  • Καμία ώρα μαθήματος χαμένη. Η θέση των παιδιών μας είναι μέσα σε ασφαλή σχολεία.