Ξεκινάει η λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

10/25/2018

Ο Δήμος Βύρωνα με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα στο κτήριο στην Κατεχάκη.

Ακολουθεί σχετικό σχόλιο της Ένωσης Γονέων Βύρωνα:

Ευχόμαστε στους μικρούς μαθητές του σχολείου, το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς να κυλήσει όπως πραγματικά αρμόζει σε παιδιά. Σε ένα πλέον υγιές και σταθερό για το επόμενο διάστημα περιβάλλον, καθώς μόνο ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να εξασφαλίσει την πρόοδο και την συναισθηματική τους ηρεμία.

Ευχόμαστε στους γονείς του σχολείου, η αρχή των μαθημάτων των παιδιών τους στο σχολείο του Καρέα να σημάνει την επιστροφή της καθημερινότητας των οικογενειών τους σε μια κανονικότητα που όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο διερράγη το προηγούμενο διάστημα.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η μετάβαση του σχολείου στο προσωρινό κτήριο στον Καρέα να γίνει με τον πλέον αρμονικό τρόπο, αυτό το σχολείο δεν αντέχει άλλες δυσκολίες και άλλες καθυστερήσεις.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την πεποίθηση μας πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τίποτα δεν θα ήταν τον ίδιο σήμερα αν οι γονείς του σχολείου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους, μαζί με την Ένωση και την Ομοσπονδία μας, μαζί με το σωματείο των εκπαιδευτικών, δεν επιδεικνύαμε αυτήν την διάθεση, αυτήν την μαζικότητα στη διεικδίκηση μας.

Καλούμε τους γονείς του 4ου Δημοτικού να κρατήσουν ψηλά το αίτημα για νέο σύγχρονο και ασφαλές σχολείο στη γειτονιά τους, να μην ξεχάσουν στιγμή πως αυτός συνεχίζει να είναι ο μεγάλος στόχος, να απαιτήσουν από την Δημοτική αρχή άμεσα να ξεκινήσει τις απαραίτητες μελέτες, να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και επιτέλους να δούμε τα έργα να εκκινούν.

Στις 12 του Απρίλη οι γονείς χαμογελάσαμε καθώς πετύχαμε τα παιδιά μας να μην φοιτούν σε ένα σχολείο επικίνδυνο.

Στις 29 του Οκτώβρη πάλι θα χαμογελάσουμε καθώς μετά από αρκετούς μήνες αγωνίας και αγώνα, τα παιδιά μας, ενιαία πια σαν σχολείο, θα μπουν στο προσωρινό σχολείο στον Καρέα.

Κανένα χαμόγελο δε θα είναι όμως μεγαλύτερο και πιο από καρδιάς, από το χαμόγελο γονιών και μαθητών την ημέρα που θα ανοίξει τις πόρτες του το νέο σχολείο Χαραλαμπόπουλου. Συνεχίζουμε! Αυτό το χαμόγελο δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει!

Αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι μελέτες και τα έργα για το νέο σχολείο!