Τα δύο ψαλίδια (Μια ιστορία για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα)

10/06/2018

Πάει κάποιος καιρός τώρα που η Δημοτική αρχή με δημοσιεύσεις της στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κομπάζει για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο του Καρέα που προσωρινά θα φιλοξενήσει τους μαθητές τους 4ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Τι για ρεκόρ ακούσαμε στους χρόνους παράδοσης, άσχετα αν είχαν υποσχεθεί έτοιμο το σχολείο στις 11 Σεπτέμβρη, τι για σχολείο κόσμημα ακούσαμε που θα ζητάνε μεταγραφή παιδιά από άλλα σχολεία για να φοιτήσουν εκεί. Ψαλίδια ακονίζονταν για την στιγμή που θα έκοβαν την κόκκινη κορδέλα.

Για την μεταφορά των μαηθτών στο σχολείο, λαμβάναν οι γονείς σε όλους τους τόνους καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι είναι τυπικό, με μια αίτηση της Διεύθυνσης του σχολείου όλα θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Όμως....

Για ακόμη μια φορά κατέστη άγονος ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο τους. Διαγωνισμός για 2 λεωφορεία την ώρα που οι ανάγκες του σχολείου απαιτούν 3 τουλάχιστον λεωφορεία.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αντιμετωπίζουν ως κόστος τη μεταφορά των μαθητών του 4ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Οι γνωστές δικαιολογίες για την οικονομική στενότητα, η αποποίηση ευθυνών, η μεταφορά ευθυνών από το Δήμο στην Περιφέρεια και τούμπαλιν θα πρέπει από εδώ και πέρα να αντιμετωπίζονται όπως τους πρέπει από τους γονείς, καθώς για πολλοστή φορά αποδεικνύονται κούφια λόγια.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και της Περιφέρειας Αττιικής. Πρόθυμοι συμπαραστάτες στην υλοποίηση της πολιτικής συρρίκνωσης των δαπανών για την Παιδεία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου με ιδιώτες και τουριστικά γραφεία. Μετρούν τα παιδιά μας ως κεφάλια, υπολογίζουν χιλιόμετρα και περιθώρια κέρδους ωσάν να πρόκειται για διαχειριστές παντοπωλείων.

Ψαλίδι στα δικαιώματα μας. Ψαλίδι στην υγεία, στην εργασία και στην εκπαίδευση, την ίδια ώρα που βρίσκουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν "μεγάλα" έργα και επιχειρηματικούς ομίλους. Δημοτική αρχή και Περιφέρεια λειτουργούν με όρους ανταποδοτικότητας, η εκπαίδευση δεν είναι για αυτούς πρόσφορο πεδίο επιχειρηματικότητας. Αυτή είναι η κανονικότητα που ο ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας; Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία μιλάει η κυβέρνηση; Ανάπτυξη για ποιούς; Σίγουρα όχι για τις οικογένειες μας. Η μόρφωση των παιδιών μας είναι δικαίωμα που δεν θα τους επιτρέψουμε να μας το αφαιρέσουν.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να μαζί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε άμεση λύση για δωρεάν ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από το σχολείο τους. Στηρίζουμε τους πολύπαθους γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα που ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Καλούμε τους γονείς του σχολείου να αντιληφθούν ότι από υποσχέσεις χορτάσαμε και να αντιδράσουν. Οφείλουν να γνωρίζουν πια τη δύναμη τους, την αντιλήφθηκαν 6 μήνεις πριν όταν με τη στάση τους ανάγκασαν σε στροφή 180 μοιρών τη Δημοτική αρχή που τους καλούσε να βάλουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο χαρακτηρισμένο επικίνδυνο.

Να μας βρουν απέναντι τους! Τέρμα πια η κοροιδία!

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Να ξεκινήσουν τώρα οι μελέτες στο 4ο Δημοτικό σχολείο!