Σύντομα νέα, 11/05/2018

05/11/2018

1. Συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριο Καραγιάννη

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαίου έκτακτη μη προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωσης Γονέων Βύρωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριο Καραγιάννη. Η συνάντηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη μετά την από 8/5 συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, στην οποία και τοποθετήθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για την διαμορφωθείσα κατάσταση στο σχολείο τους μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Τα θέματα που θέσαμε στον Αντιδήμαρχο ήταν τα εξής:

  • Η μετακίνηση των μαθητών του 4ου Δημοτικού προς και από 8ο Δημοτικό. Υπάρχει πρόβλημα με το χώρο στάθμευσης του πούλμαν έξω από το 4ο όπως και σοβαρές καθυστερήσεις στην παραλαβή των παιδιών από την πλατεία Φατσέα.
  • Υπάρχει καθυστέρηση στην απόφαση για την τύχη του παλαιού κτιρίου του 4ου Δημοτικού και είναι έντονη πλέον η ανησυχία για το αν θα προλάβει ο Δήμος Βύρωνα να παραδώσει έτοιμο των χώρο της Εκκλησίας βάσει του από 12/4 πλάνου που είχε ανακοινωθεί στους γονείς.

Οι απαντήσεις που λάβαμε επιγραμματικά έχουν ώς εξής:

  • Θα γίνουν διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα έξω από το 4ο.
  • Θα γίνει πρόσκληση σε διαβούλευση αναφορικά με λύση που θα προκριθεί για τον τρόπο ανέγερσης του νέου διδακτηρίου του 4ου μέχρι τις 23 Μαίου.
  • Ο δήμος περιμένει την απόφαση της Αρχιεπισκοπής σήμερα Παρασκευή για την παραχώρηση του σχολείου και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος άμεσης έναρξης εργασιών.
  • Θα γινόταν χτες Πέμπτη συνάντηση της δημοτικής αρχής με την αντιπερειφερειάρχη για τα θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου σχολείου.

2. Παρουσία αντιπροσωπείας της Ένωσης Γονέων στην Γενική Συνέλευση του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Πραγματοποίηθηκε χτές 10/05 τακτική Γενική Συνέλευση των γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, όπου παρέστη και τοποθετήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης. Η Γενική Συνέλευση κρίνουμε ότι υπήρξε ιδιατέρως επικοδομητική για όλους τους συμμετέχοντες και ευελπιστούμε σε αντίστοιχης ποιότητας συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου και στο μέλλον.