Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 7/3 στις 7μμ στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου.

03/06/2023

Είναι αυτές οι ώρες της απέραντης θλίψης, της ανείπωτης στενοχώριας. Εκείνες τις στιγμές που νιώθει κανείς ότι το μυαλό του έχει μουδιάσει και αδυνατεί να συλλάβει την πληροφορία. Δε μπορεί, δε μπαίνουν οι λέξεις στη σωστή σειρά. Τη φράση «θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά» όσο κοινότυπη και αν ακούγεται, η τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται να την κάνει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ένα τεράστιο μίγμα συναισθημάτων μας κατακλύζει όλους. Και ναι ισχύουν όλες οι διαπιστώσεις. Τα συστήματα που δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία, οι επιδοτήσεις που κανείς δεν ξέρει που δόθηκαν, οι απολύσεις την ίδια στιγμή που υπήρχαν τεράστιες ανάγκες για προσλήψεις, οι εργασιακές σχέσεις που οδηγούν στην εξόντωση.

Οργή και ανείπωτος θυμός πλημμυρίζουν τις ψυχές μας για ένα κράτος που διαχρονικά αποδεικνύει την ανυπαρξία του. Για τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που καθημερινά επιβεβαιώνουν πως θεωρούν κόστος την ασφάλεια του λαού. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Να μη δεχθούμε οι ζωές των παιδιών μας, οι ζωές μας να μπουν στο ζύγι κόστους – οφέλους! Να ακουστεί η αλήθεια, να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Η «ευκολία» επίκλησης του ανθρώπινου λάθους και της ατομικής ευθύνης είναι σα να κρύβουμε τον ελέφαντα στο ψυγείο. Πρέπει να υπάρξει ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Διδασκόντων, το σύνολο των πολιτών του Βύρωνα να θρηνήσουν δυναμικά, να θρηνήσουν διεκδικώντας, ώστε να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε στο μέλλον ξανά μια τέτοια τραγωδία.

Ποτέ ξανά «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «πάμε ΜΑΖΙ», ήρθε η ώρα του «πάμε αλλιώς», ήρθε η ώρα του «πάμε εκεί που σύγχρονες ανάγκες μας, τον 21ο αιώνα επιβάλλουν!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 7/3 στις 7μμ στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου.