Σύλλογος Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα: Ανακοίνωση για το σχέδιο της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

06/15/2020

Αποσπούν 2 αίθουσες από το 6ο Δημοτικό Σχολείο για να προσθέσουν σε ένα ήδη κορεσμένο συγκρότημα ένα νηπιαγωγείο

Ενώ εδώ και 2,5 χρόνια είναι γνωστό το νομικό πλαίσιο για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και ενώ οι αρμόδιοι φορείς όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν καθησυχαστικοί ως προς στην εύρεση των κατάλληλων χώρων για να στεγαστούν οι αυξημένες ανάγκες των νηπίων και των προνηπίων, το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή προχωρά με λύσεις μπαλώματα που υποβαθμίζουν περεταίρω τις ήδη προβληματικές, σε πολλές περιπτώσεις, σχολικές υποδομές. Έτσι μετά από τις αποφάσεις για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στα ήδη μικρά προαύλια άλλων σχολικών κτιρίων, εντελώς ξαφνικά την Παρασκευή 12/6/2020 πληροφορηθήκαμε ότι 2 αίθουσες του 6ου Δημοτικού Σχολείου θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση νηπιαγωγείου.

Με αυτό τον τρόπο 2 απαραίτητες αίθουσες του 6ου Δημοτικού Σχολείου (ανάμεσά τους η αίθουσα της βιβλιοθήκης και της ένταξης) καταργούνται και κατά πάσα πιθανότητα θα συστεγαστούν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις διαθέσιμες κτιριακές υποδομές και των 2 σχολείων. Ταυτόχρονα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μαζί με την αύξηση σε 25 του ανώτατου αριθμού παιδιών που ψηφίστηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο για την παιδεία, έχουμε το συνωστισμό σε ένα ήδη κορεσμένο κτιριακό συγκρότημα και άλλων παιδιών, αυτή τη φορά νηπιαγωγείου.

Όλοι γνωρίζετε τι επικρατεί στο προαύλιο χώρο, στις τουαλέτες και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους των δυο σχολείων και τώρα έρχονται και προσθέτουν ένα ακόμα νηπιαγωγείο.

Αντί μέσα στις ειδικές συνθήκες που έχει επιβάλει ο κορονοϊός να εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες, αποφασίζεται ουσιαστικά η υποβάθμιση σχολικών υποδομών που θα τις συναντήσουν τα παιδιά μας το Σεπτέμβρη.

Ήδη ο Σύλλογος μας βρίσκεται σε επικοινωνία με το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου για να αποφασίσει μαζί τις επόμενες κινήσεις του και θα προχωρήσει στην ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων για τις αποφάσεις αυτές που υποβαθμίζουν το σχολικό περιβάλλον και θέτουν ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους με στόχο το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, με επαρκή προσωπικό καθαριότητας και με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και σε καμία περίπτωση με όρους που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.