ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Παρασκευή 12/06 και ώρα 14.00 έξω από τον χώρο του 3ου Γυμνασίου, παράσταση διαμαρτυρίας με προορισμό το Δημαρχείο του Βύρωνα

06/11/2020

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 3ΟΥ Γυμνασίου, για την απόσπαση αιθουσών προκάτ για τις ανάγκες στέγασης αιθουσών νηπιαγωγείου, θα θέλαμε καταρχάς να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς φορείς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση - κάλεσμα και κατάφεραν με την χτεσινή τους παρουσία να συνδράμουν με τις θέσεις τους και να ενισχύσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ενημερωτικά στην συνάντηση μας παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία από την Ένωση Γονέων Βύρωνα, εκπρόσωποι από τα ΔΣ Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων του 1ΟΥ ,5ΟΥ και 7Ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα , εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόζα Ιμβριώτη και εκπρόσωποι από την Ζ' ΕΛΜΕ.

  • Γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώσαμε την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή μας όσον αφορά την στέγαση νηπιαγωγείου στον χώρο του 3ου Γυμνασίου.
  • Μέσα από τις τοποθετήσεις γονέων και φορέων, έγινε κατανοητό ότι το ζήτημα της εφαρμογής της προσχολικής αγωγής στον δήμο μας, με βάση τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες υλοποίησής της προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Επίσης έγινε σύνδεση του ζητήματος της προσχολικής αγωγής με τις αντιεκπαιδευτικές προωθούμενες αλλαγές με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στην Βουλή.

Συναποφασίσαμε ότι στόχος μας είναι η προάσπιση της αναβαθμισμένης υλοποίησης της προσχολικής αγωγής στον δήμο μας καθώς και πως σε καμιά περίπτωση δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη πρόταση στέγασης και προαύλισης νηπίων και εφήβων στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Η πρώτη κοινή απόφαση που πάρθηκε είναι να κλιμακώσουμε την αντίθεσή μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 14.00 έξω από τον χώρο του 3ΟΥ Γυμνασίου, όπου με το πανό μας και τις ανακοινώσεις μας θα πραγματοποιήσουμε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με προορισμό το Δημαρχείο του Βύρωνα, προκειμένου αντιπροσωπεία των φορέων να συναντηθεί με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου μας.