ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»: Κοροϊδία του Υπουργείου τα περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα

04/09/2020

Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, έχει χάσει κάθε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί το τελευταίο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και ιδιαιτέρα για τις ελλείψεις που έχουν ανάγκη σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Φαίνεται ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η δημιουργία εικονικής πραγματικότητας.

Αφού κίνησαν «θεούς και δαίμονες», έστειλαν αλλεπάλληλες εγκυκλίους στα σχολεία και στους γονείς των μαθητών για δήθεν προμήθεια εξοπλισμού (tablet, laptop, κλπ) για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και αφού απαίτησαν σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/νους των σχολείων, έρχονται τώρα, με την τελευταία εγκύκλιο (Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020) να αναιρέσουν όλα τα προηγούμενα! Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση, απίστευτος πανικός τελικά για το τίποτα. Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση... «κοιλοπονούσε το βουνό.... και γέννησε ποντίκι»!

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο και τις διευκρινήσεις, που δίνουν οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ, «η «καταγραφή των αναγκών για εξοπλισμό, δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κακώς συνδέθηκε με αυτή...»

Είναι χαρακτηριστικά τα email που έφτασαν στα σχολεία, όπως για παράδειγμα της ΠΔΕ Αττικής που διευκρινίζουν ότι: «...1. Η καταγραφή του εξοπλισμού δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, 2. Δεν θα υπάρξει δανεισμός του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 3. Η αναλογία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών υπολογιστών (laptop ή tablet) που θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι το πολύ ένας (1) ανά σαράντα πέντε (45) εγγεγραμμένους μαθητές, και μόνο εφόσον το σχολείο δε διαθέτει ήδη φορητές συσκευές σε αυτή την αναλογία...» Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία!!

Στο ίδιο κλίμα και η Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, που έστειλε emailόπου γράφει:

«Κατεπείγον - Εκ νέου υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το με αρ. Φ.478.6/75/44420/Α2/9-4-2020 νέο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: "Διευκρινίσεις που αφορούν στην υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών" και παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη τις διευκρινίσεις που παρέχονται σε αυτό,

να συμπληρώσετε εκ νέου και να αποστείλετε την επισυναπτόμενη φόρμα excel στην ηλεκτρονική διεύθυνση.... απαραιτήτως έως και σήμερα Πέμπτη 9-4-2020 και ώρα 21:00. Παρακαλούμε για την τήρηση της ως άνω προθεσμίας (ώρα 21:00) καθώς τα σχετικά στοιχεία θα πρέπει να καταγραφούν και να αποσταλούν στη συνέχεια από τη Διεύθυνσή μας στη Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής έως τις 24:00. Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας»

Και κατόπιν προφορικά έλεγαν λένε στους μεν Διευθυντές/ντριες να υπολογίσουν 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή για 45 ή 50 μαθητές (υπάρχει και διαφοροποίηση από σχολείο σε σχολείο τι λένε!) και στις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή για κάθε Νηπιαγωγείο.

Αλήθεια γιατί ταλαιπωρούν τον κόσμο; Αν είναι έτσι, ξέρουν πόσοι είναι οι μαθητές, ξέρουν πόσα είναι τα Νηπιαγωγεία, γιατί δεν κάνουν μόνοι τους τους υπολογισμούς στις Διευθύνσεις να τελειώνουμε; Θέλουν και πάλι συνένοχους στο έγκλημα;

Η οργή και αγανάκτησή μας, καθώς και των μαθητών και των γονέων, ξεχειλίζει. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση και την ξεδιάντροπη κοροϊδία προς όλη την κοινωνία. Τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.

Η κυβέρνηση «κατάφερε» να βρει τρόπους, ακόμα και σε μια νύχτα με ΠΝΠ, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών, να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκαναλάρχες, κλινικάρχες, εταιρείες διαχείρισης οδικών δικτύων αλλά δεν τολμά να ικανοποιήσει το ελάχιστο και αυτονόητο αίτημα των εκπαιδευτικών συνδικάτων, της ΔΟΕ, της ΑΣΓΜΕ και των μαθητών: να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά "ισότιμα" στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς περιστροφές και άλλα τερτίπια, να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το αίτημα για ένα δωρεάν Η/Υ ή tablet σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο Internet!

Ταυτόχρονα, στο νέο ερώτημα που τους τίθεται για εξοπλισμό της σχολικής μονάδας, καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες/νους να δηλώσουν ότι χρειάζονται τόσους Η/Υ, ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες του σχολείου τους!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                                                                       Κοπριτέλης Απόστολος