ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

10/01/2017

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα απευθύνει κάλεσμα στους συλλόγους γονέων να έρθουν σε επαφή με τις διευθύνσεις των σχολείων τους και να ζητήσουν σύγκληση σχολικών συμβουλίων:

  • Μαζί με τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων ορίζουμε τα θέματα της συνεδρίασης. Θέματα που απασχολούν τη σχολική μας μονάδα, είτε αυτά αφορούν ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, ή ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, βιβλία, προβλήματα γενικώς που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας.
  • Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων θα συζητήσουμε και θα αξιολογήσουμε το πρακτικό των συνεδριάσεων, προτεραιοποιώντας τα προβλήματα των σχολείων μας, και φέρνουμε τα θέματα που κρίνουμε πως χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ενώπιον των αρμόδιων σχολικών επιτροπών του Δήμου μας, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης σε αυτές. Προτείνουμε τις λύσεις που κρίνουμε απαραίτητες και τις θέτουμε προς ψήφιση στις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών, φέροντας τις προ των ευθυνών τους.

Προωθούμε τη συλλογικότητα, σπάμε τη νοοτροπία του ατομικισμού μεταξύ των συλλόγων μας. Ο κάθε σύλλογος δίπλα στα προβλήματα του άλλου συλλόγου. Η ιστορία έχει διδάξει πως η συλλογική δράση πάντα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα.

Όχι στο προσωπικό χατήρι, όχι στην προσωπική γνωριμία που θα τακτοποιήσει το όποιο πρόβλημα του σχολείου μας. Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας! Σπάμε το στερότυπο ότι οι γονείς, ιδιαιτέρως εν μέσω κρίσης, έχουν μόνο υποχρεώσεις. Να είστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Το παρόν θα επικοινωνηθεί και μέσω email σε όλα τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων γονέων του Βύρωνα.