Στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείων μέσα σε Δημοτικά σχολεία: Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

06/15/2020

Δεν κατάλαβε καλά η Δημοτική Αρχή Βύρωνα...

Όταν οι γονείς έλεγαν πως το σχολείο μας χρήζει εκσυγχρονισμού, 35 χρόνια μετά την παράδοση του στους μαθητές του Βύρωνα, δεν εννοούσαν την απόσπαση αιθουσών (χημείο, τμήμα ένταξης) και αυτονόμηση μέρους του σχολείου μας για να «υποστηρίξει» η Δημοτική Αρχή τις αντικειμενικές ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Όταν οι γονείς οραματίζονταν αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής, μέσα από τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, δεν είχαν στο μυαλό τους αίθουσες μέσα σε δημοτικά και γυμνάσια, δεν είχαν στο μυαλό τους προκάτ κατασκευές με 25 παιδιά ανά αίθουσα, όπως το προσφάτως ψηφισμένο νομοσχέδιο για την παιδεία προβλέπει.

Οι εκφρασμένες σκέψεις της Δημοτικής Αρχής, για δημιουργία δομής μέσα στο σχολείο μας, με ξεχωριστή είσοδο και αυλή, μόνο σε προσωρινή στέγαση των μαθητών των 10ου και 11ου Νηπιαγωγείων δεν παραπέμπουν.

Θα μας βρείτε απέναντι!

Στεκόμαστε δίπλα στους Συλλόγους Γονέων των 1ου, 3ου , 6ου, 7ου και 11ου δημοτικών σχολείων, που σύμφωνα με το «σχέδιο» του δήμου Βύρωνα, καλούνται να φιλοξενήσουν στις δομές τους τα νήπια της πόλης μας. Σε αίθουσες που ως σήμερα στέγαζαν τμήματα ένταξης, βιβλιοθήκες και εργαστήρια, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στεκόμαστε δίπλα στου γονείς των νηπίων που εφέτος θα ξεκινήσουν τη μαθητική τους ζωή σε αίθουσες ακατάλληλες, στοιβαγμένα σε αίθουσες κουτιά.

Όλοι μαζί διεκδικούμε το σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών μας.