Σοβάδες έπεσαν σήμερα το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα!

11/18/2019

Το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα, είναι από σήμερα κλειστό μέχρι νεωτέρας, όχι γιατί τα Χριστούγεννα φέτος έφτασαν νωρίτερα.

Τμήμα σοβά πάνω από το κλιμακοστάσιο που χρησιμοποιούν οι μαθητές του σχολείου στο διάλειμμα για την έξοδο τους στο προαύλιο κατέρρευσε, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν στις τάξεις τους.

Σε σχολεία άνω των 35 ετών, όπως το συγκεκριμένο, είναι λογικό η παντελής έλλειψη στοιχειώδους συντήρησης και η συστηματική υποχρηματοδότηση των αναγκών για τεχνικές παρμβάσεις, να φέρουν αργά ή γρήγορα αυτά τα αποτελέσματα.

Χρόνια τώρα η Ένωση Γονέων Βύρωνα ζητά να γίνονται τεχνικοί έλεγχοι από την Τεχνική Υπηρεσία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα σχολεία είναι κλειστά, ώστε να προλαμβάνονται αντίστοιχα γεγονότα και να γίνονται εγκαίρως οι όποιες επισκευές κρίνεται πως απαιτούνται. Χρόνια τώρα η Ένωση Γονέων Βύρωνα ζητά να γίνουν μελέτες στατικής επάρκειας των σχολείων της περιοχής μας. Να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, πριν να είναι πολύ αργά.

Καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, διεκδικώντας το αυτονόητο, υποδομές ασφαλείς που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και δασκάλων.