Σεμνότητα και ταπεινότητα...

11/20/2019
Με ενα δελτίο τύπου, μνημείο σεμνότητας και ταπεινότητας, επέλεξε η διοίκηση του δήμου Βύρωνα να ενημερώσει τους γονείς του Βύρωνα, σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες, έπειτα από πληροφορίες πως σοβάδες έπεσαν σε κοινόχρηστο χώρο του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.


Αντί άλλου σχολίου, ας μας επιτραπεί να προτείνουμε στη δημοτική αρχή, εναλλακτικό δελτίο τύπου, που θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι...

Συγκεκριμένα οι σοβάδες έπεσαν στην απόληξη του αεροδιαδρόμου, που λειτουργεί στην ταράτσα του σχολείου και οδηγεί στον ουρανό από όπου, ούτως ή άλλως, δεν γίνεται διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών, οπότε και δεν προκλήθηκε κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα μετέβη αμέσως στο σχολείο, διαπίστωσε το πρόβλημα και υπάλληλοι του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ με 8μηνες συμβάσεις, έλυσαν το πρόβλημα, αφού πρώτα οδήγησαν το αεροσκάφος σε ασφαλές αεροδρόμιο.

Σε συνθήκες απαξίωσης της δημόσιας παιδείας, όταν η χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων από τον κρατικό προυπολογισμό, δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες παρεμβάσεων σε 2-3 όλα κι όλα σχολεία, με υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες και εμφανώς ασυντήρητα σχολεία, πάει πολύ να ακούμε και ψέματα από πάνω, πάει πολύ να προσπαθεί η δημοτική αρχή να βγάλει ψεύτες και τρελούς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενός ολόκληρου σχολείου.