Σάββατο 08 Οκτωβρίου στις 18:00 - Ανοιχτή σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Βύρωνα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

09/30/2022

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και θέλουμε όχι μόνο να ευχηθούμε να έχουν όλα τα παιδιά καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη, να επιστρέψουν με διάθεση και με χαμόγελο στο σχολείο ΑΛΛΑ αυτό να γίνει στόχος και απαίτηση όλων μας.

Γινόμαστε θεατές μιας βίαιης πραγματικότητας που πραγματικά οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη δυσκολότερες συνθήκες φέρνοντας στο νου τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικές επιλογές υποβαθμίζουν την Παιδεία και το Δημόσιο Εκπαιδευτικό σύστημα και αναγκαζόμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να δουλεύουμε ασταμάτητα και πάλι οι λογαριασμοί να μας κυνηγάνε. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι ούτε μοιραία ούτε φυσικό φαινόμενο για να τα θεωρούμε δεδομένα. Αν αναλογιστεί κανείς τα ελάχιστα κονδύλια που διατίθενται στον τομέα της Παιδείας του Πολιτισμού και της άθλησης.

Ήδη μας απασχολούν πολλά ζητήματα ως γονείς, ως εργαζόμενοι και κάποιοι σύλλογοι γονέων έχουν καλέσει τα μέλη τους ώστε να ανοίξει η συζήτηση και να προχωρήσουν σε διεκδικήσεις.

Φέτος, είναι χρονιά εκλογών και θεωρούμε σημαντικό να ενισχύσουμε τη γνώση μας γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων ώστε να γίνουν μαζικοί, με συμμετοχή από περισσότερους γονείς και τελικά έτσι να επιτύχουμε το στόχο να είναι όργανα που υπερασπίζονται τη ζωή και τη μόρφωση των μαθητών.

Σας καλούμε το Σάββατο 8/10/2022 στο χώρο του 8ου Δημοτικού, παρουσία της προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Ατιικής, για να συζητήσουμε μπροστά και στις εκλογές των συλλόγων και της Ένωσης.