Παρά 45 λεπτά η "κανονικότητα"

01/30/2022

Η  σελίδα του Δήμου καθώς και σειρά δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο μας ενημέρωναν απο νωρίς χτες, πως σε όλα τα σχολεία της περιοχής λάμβαναν χώρα εργασίες εκχιονιστικών και αλατιέρων καθώς και έλεγχοι καυστήρων, ώστε από την πλευρά του Δήμου να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα για την επαναλειτουργία των σχολείων.  

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από την ίδια σελίδα πως για μόλις 45 λεπτά, μάλλον δεν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες και έτσι αύριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9:00, αντί των 08:15! Η επίκληση των έκτακτων συνθηκών μια ολόκληρη εβδομάδα μετα την χιονόπτωση της Δευτέρας, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Είναι απορίας άξιο ποιο το όφελος μιας τέτοιας ξαφνικής απόφασης! Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ο δήμος Βύρωνα σε συνεννόηση με τις δευθύνσεις των σχολείων, δεν φρόντισαν ώστε η θέρμανση να λειτουργήσει από σήμερα Κυριακή ήδη και καθ' όλη τη νύχτα, ώστε τα σχολεία αύριο να αποδοθούν ζεστά σε μαθητές και δασκάλους! Η εξοικονόμηση αερίου όλες τις μέρες που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά θα επέτρεπε αυτή τη ... "σπατάλη".

Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτοί που θα έρθουν σε δύσκολη θέση να δικαιολογήσουν την καθυστερημένη προσέλευση τους στην εργασία τους είμαστε οι εργαζόμενοι γονείς! Και οπωσδήποτε δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτή η δικαιολογία: "δεν περιμέναμε να χιονίσει τόσο μα χιόνισε, περιμέναμε να βρέξει να καθαριστεί το χιόνι μα δεν έβρεξε και τελικά είπαμε να περιμένουμε να ανέβει ο ήλιος και να ζεστάνει η μέρα".

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η απόφαση του δήμου Βύρωνα δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, εφόσον η προαναγγελία των εργασιών στις 29/01 ξεκινούσε με τη φράση "Μετά τον αποχιονισμό των δρόμων του Βύρωνα, σειρά παίρνουν τα σχολεία!". 

Και δεν θα είχε άδικο!