Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Με 14.000 κρούσματα στα σχολεία δεν μπορεί να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση

01/10/2022

Καταρρίφθηκε σήμερα με το άνοιγμα των σχολείων το παραμύθι της Κυβέρνησης ότι όλα «βαίνουν καλώς». Με 14.000 κρούσματα μόλις την πρώτη μέρα, με 1000δες απουσίες από τα σχολεία αποδεικνύεται επιτακτικά η ΑΝΑΓΚΗ για δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, από ειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό, σε όλο τον πληθυσμό!!!

Οι πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων μας δείχνουν ότι:

Ø Εκτός από τα 14.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, έχουμε και μαθητές που δεν κατάφεραν να κάνουν self test με ευθύνη της Κυβέρνησης (είτε γιατί δεν βρήκαν στα φαρμακεία είτε γιατί έπεφτε η πλατφόρμα είτε γιατί δεν βρήκαν ούτε στα σχολεία).

Ø Έχουμε μαθητές που δεν πήγαν στο σχολείο γιατί η έλλειψη μέτρων δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια.

Ø Έχουμε κρούσματα και σε εκπαιδευτικούς που δεν αναπληρώνονται από κανέναν.

Ø Χάνονται επιπλέον πολύτιμες διδακτικές ώρες, καθώς το Υπουργείο έχει μεταφέρει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς άσχετες με τα καθήκοντά τους (κάλυψη των ελλείψεων σε τεστ, τεράστια χρονοβόρα γραφειοκρατική δουλειά κλπ)

Ø Έχουμε σχολεία που δεν καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης, σχολεία με ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Έχουμε σχολεία με 27 μαθητές ανά τάξη σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών μέτρων, όταν η επιστημονική κοινότητα επιμένει στην ανάγκη αποφυγής του συγχρωτισμού και τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων!

Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μας παρουσιάζει το ΜΑΥΡΟ - ΑΣΠΡΟ.

Να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα για:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, για την κάλυψη τόσο των αναγκών που ήδη υπάρχουν, όσο και αυτών που θα προκύψουν από την πιθανή νόσηση τους.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Μαζί με τα παιδιά μας, τους μαθητές που ήδη συζητάνε συλλογικά, αποφασίζουν και κινητοποιούνται, καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5:30 μμ.