Νίκη θα μου επιτρέψεις τον ενικό...

10/01/2020
Να μια ωραία κατάληψη! Τα παγούρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη κατέλαβαν το γραφείου της Υπουργού
Να μια ωραία κατάληψη! Τα παγούρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη κατέλαβαν το γραφείου της Υπουργού

...αλλά δεν μου βγαίνει ούτε καν αυτός ο πληθυντικός ευγενείας. Νίκη, αν κάτι δεν μπορώ να δεχτώ είναι τους ανθρώπους που έχουν θράσος, αντίθετα σέβομαι απεριόριστα εκείνους που έχουν θάρρος.

  • Θέλει πολύ θράσος Νίκη, να μπαίνει ο Οκτώβρης σήμερα, να λείπουν 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές από την εκπαίδευση, να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, κι εσύ ως χαμένες ώρες να αντιλαμβάνεσαι τις διεκδικήσεις του παιδιού μου. 
  • Θέλει πολύ θράσος Νίκη, δυο εβδομάδες μόλις μετά την έναρξη της ιδιαίτερης αυτής σχολικής χρονιάς, να έχουν κλείσει τμήματα ή ολόκληρες σχολικές μονάδες σε πάνω από 150 σχολεία στην Ελλάδα λόγω κρουσμάτων κορονοιού, με αποτέλεσμα σήμερα  να  χάνονται περί τις 15.000 ώρες κάθε βδομάδα, κι εσύ ως χαμένες ώρες να αντιλαμβάνεσαι τις διεκδικήσεις του παιδιού μου. 
  • Θέλει πολύ θράσος Νίκη, να δηλώνεις πως είσαι ανοιχτή στο διάλογο, ενώ ξέρω πως σε όλες τις προσκλήσεις που σου έχει κάνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος από τον Αύγουστο, δεν απάντησες ποτέ. Ενώ ξέρω, πως όταν εν μέσω της πανδημίας κατέθετες και ψήφιζες το νομοσχέδιο που, ανάμεσα στα άλλα, αύξανε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, ουδόλως σε απασχόλησαν οι θέσεις και οι προτάσεις γονιών και εκπαιδευτικών.
  • Θέλει πολύ θράσσος Νίκη, να δηλώνεις πως κατανοείς τον προβληματισμό μου, κι όλος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σου για το άνοιγμα των σχολείων, να εξαντλήθηκε σε ένα παγούρι και 3 ώρες εργασίας παραπάνω στη μία από τις δύο καθαρίστριες του σχολείου του παιδιού μου.

Νίκη, αυτά τα παιδιά, δεν είναι ούτε αλήτες, ούτε τραμπούκοι, ούτε αρνητές μάσκας, ούτε τεμπέληδες, ή ότι άλλο εσύ και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης σου, θέλησες να τα παρουσιάσεις.

Αυτά τα παιδιά ζητάνε το αυτονόητο. Ζητάνε να λειτουργήσουν τα σχολειά τους με όρους που θα εξασφαλίζουν την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους. Ζητάνε να μη στοιβάζονται 27 σε μια αίθουσα όπως εσύ κι η κυβέρνηση σου αποφασίσατε. Ζητάνε τους δασκάλους που λείπουν από τα σχολεία τους. Ζητάνε το σχολείο που τους αξίζει, όχι αυτό που εσείς και οι προκάτοχοι σας φροντιστηριοποιήσατε. Δε θέλουν άλλη μια χαμένη εκπαιδευτική χρονιά. Απαιτούν μόρφωση - υγιεινή - ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

Έχουν θάρρος αυτά τα παιδιά Νίκη κι όχι θράσος. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου μας, και θα μου επιτρέψεις να τους έχω εμπιστοσύνη Νίκη.

Ενώ σε σένα καμμία!