Νέα σχολική χρονιά - Χαιρετισμός της Ένωσης Γονέων Βύρωνα

09/11/2019

Εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου μας, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τα πρωτάκια που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με όνειρα, στόχους, προσδοκίες από την μια και από την άλλη με αγωνίες, προβλήματα και εμπόδια. Παρόλα αυτά δεν το βάζουμε κάτω. Εμείς οι γονείς προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουν τα παιδιά μας τα κατάλληλα εφόδια για να μορφωθούν και να σπουδάσουν και τα παιδιά από την πλευρά τους θέτουν υψηλούς στόχους με σκοπό να τους κατακτήσουν.

Στο επίκεντρο της Ένωσης, βρίσκονται τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, είτε αυτά εστιάζονται στις κτιριακές υποδομές και το συνολικό σχολικό δίκτυο είτε στα κενά σε εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό γενικότερα, ή στην υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και πάει λέγοντας.

Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε μεταξύ άλλων για :

  • Σύγχρονη και δωρεάν δημόσια παιδεία.
  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
  • Την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων.
  • Την άμεση στήριξη των σχολείων σε υλικοτεχνική υποδομή, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Να μην βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για αυτά που ευθύνονται κράτος και δήμοι.
  • Την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής αγωγής με ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, στελεχωμένης με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Ως Ένωση πιστεύουμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην από κοινού δράση και διεκδίκηση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες συζητάμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας και παίρνουμε πρωτοβουλίες επίλυσης τους από τους αρμόδιους φορείς.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτούνται!