Να ανακληθεί τώρα η απόφαση απέλασης των 3 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα και της οικογένειας τους!

06/22/2022

Στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα φοιτούν οι μαθητές ιρακινής καταγωγής: ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, για τους οποίους εκδόθηκε απόφαση απέλασης από τη χώρα μας, για εκείνους και τις οικογένειές τους. Βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια.

5 χρόνια που παλεύουν να επιβιώσουν, να μάθουν τη γλώσσα και να γίνουν με την τεράστια θέληση και προσπάθειά τους μέλη της κοινότητάς μας.

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων. Έχουμε χορτάσει από λόγια και υποκρισίες της κυβέρνησης που όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για να προστατέψει τα παιδιά και τους πρόσφυγες αλλά συντάσσεται με τις αποφάσεις της ΕΕ που μιλούν για ακόμη γρηγορότερες απελάσεις, ενεργοποιώντας τους πιο σκληρούς μηχανισμούς τους.

Στεκόμαστε δίπλα τους, χωρίς περιστροφές, χωρίς ναι μεν αλλά. Εκφράζουμε ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας.

Είμαστε δίπλα στο ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA και στις οικογένειές τους, είμαστε δίπλα σε κάθε ξεριζωμένο άνθρωπο που πλήττεται πολλαπλάσια σήμερα, δίπλα στα παιδιά αυτά που γνωρίζουν το σκληρό και άδικο πρόσωπο της κοινωνίας μας από τόσο νωρίς. Διεκδικούμε μαζί τους να αλλάξει αυτή η απόφαση.

Να ανακληθεί τώρα η απόφαση απέλασης των 3 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα και της οικογένειας τους! Διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους καθολική πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων.