Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Ένωσης και ΔΣ Συλλόγων Γονέων Βύρωνα

01/29/2019

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα η σύσκεψη της Ένωσης Γονέων με τα ΔΣ των Συλλόγων γονέων του Βύρωνα. Επτά στα δέκα σχολεία έδωσαν το παρών και εκτίμηση μας είναι πως ο διάλογος υπήρξε πράγματι γόνιμος και εποικοδομητικός. Όλοι οι αντιπρόσωποι τοποθετήθηκαν, μοιράστηκαν τα προβλήματα που τα σχολεία τους αντιμετωπίζουν, προβλήματα σε μεγάλο βαθμό κοινά για όλα τα σχολειά.

Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της Ένωσης μας, πως οι Σύλλογοι γονέων έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια ένα βήμα μπροστά. Χτίζεται μέρα τη μέρα ένας «χαρακτήρας» στους Συλλόγους μας. Οι παρεμβάσεις της Ένωσης και της Ομοσπονδίας, η συντονισμένη προσπάθεια τους το προηγούμενο διάστημα να μεταφερθεί «γνώση» στους γονείς αναφορικά με τα δικαιώματα τους φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς. Η υιοθέτηση ενός πλαισίου με το οποίο οι Σύλλογοι μας θα πορευτούν, πλαισίου διεκδικητικού και αγωνιστικού, με κατάλληλη στόχευση, δεν είναι στόχος ανέφικτος.

Χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια στο μέλλον από όλους μας. Αντίστοιχες συζητήσεις σε επίπεδο Γενικών Συνελεύσεων στα σχολεία μας πρέπει να ανοίξουν. Η ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση, των αιτίων που τα προκαλούν, καθώς και η διεκδίκηση επίλυσης τους μέσα από τη συλλογική δράση μας, πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Ένωση μας χαιρετίζει τη συμμετοχή των συλλόγων και δεσμεύεται για ανάλογες συκέψεις στο μέλλον, με θεματικές ενότητες που από κοινού με τους Συλλόγους θα επιλεγούν.

Λέμε όχι στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, συλλογικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα