Λύκειο Καρέα - Μαθητικές κινητοποιήσεις

02/23/2019

Με αφορμή πρόσφατη ενημέρωση από πλευράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Καρέα και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των μαθητών του σχολείου το προηγούμενο διάστημα, η Ένωση Γονέων Βύρωνα θέλει καταρχήν να χαιρετίσει την αγωνιστική διάθεση που τις ημέρες που πέρασαν, οι μαθητές του σχολείου επέδειξαν. Σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς που η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια τείνουν να γίνουν χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο, αποδεικνύουν στην πράξη πως μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δε δόθηκε. Έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν έναν αγώνα όμορφο και δίκαιο, που τα αποτελέσματα του θα απολαύσουν και οι επόμενες γενιές μαθητών.

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα από το Νοέμβριο ήδη του 2017 όταν μαθητές και γονείς του σχολείου ξεκίνησαν να διεκδικούν ένα αξιοπρεπές σχολείο, στάθηκε στο πλευρό τους. Προ της έναρξης της φετινής σχολικής χρονίας, μέσα από σχετικές δημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις στη δημοτική αρχή, προσπάθησε να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου τα οποία παρέμεναν άλυτα, παρά τις όποιες υποσχέσεις είχαν κατά καιρούς δοθεί. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φορά μέσα από τις τοποθετήσεις μας, θελήσαμε να κάνουμε καθαρό σε γονείς και μαθητές πως είμαστε δίπλα τους ανεξαρτήτως των μορφών δράσης που επέλεξαν και με διάθεση από κοινού να συντονίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις μορφές.

Η διάθεση μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις μαθητών και γονέων είναι δεδομένη. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε σε προγραμματισμένη για το Σάββατο σύσκεψη με το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, και οπωσδήποτε θα δώσουμε το παρών στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου, οπότε και θα τεθεί προς έγκριση η μελέτη του έργου "Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων, αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Βύρωνα" (Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II"). Ένα έργο που αφορά στο σύνολο των σχολείων του Βύρωνα και που κοινό μυστικό είναι πως ο σχετικός προυπολογισμός του, δεν επαρκεί ούτε κατ' ελάχιστο για να καλύψει τις αντικειμενικές ανάγκες των σχολείων μας, αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της ελλιπούς συντήρησης ετών. Σε κάθε περίπτωση, και καθώς πρακτικά οι εργασίες που το πρόγραμμα προβλέπει δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουν στη μέση της σχολικής χρονιάς, μαθητές και γονείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε σειρά άμεσων παρεμβάσεων, τέτοιων που να εξασφαλίζουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές σχολείο, σε θέση αν μη τι άλλο να ζεστάνει μαθητές και δασκάλους.

Το χάσμα μεταξύ των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων και της υπάρχουσας κατάστασης στη σχολική στέγη θα κλείσει μόνο αν μας βρει ενωμένους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στην διεκδίκηση αναστροφής της σημερινής κατάστασης, παλεύοντας για το σχολείο των αναγκών των παιδιών μας. Στην κατεύθυνση αυτή η Ένωση Γονέων Βύρωνα προτίθεται να απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους Συλλόγους Γονέων του Βύρωνα, στα 15μελή Συμβούλια των μαθητών, στους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το σχολείο που δικαιούμαστε.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Βύρωνα