Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα στους Συλλόγους μέλη της

05/11/2018

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα καλεί τους Συλλόγους μέλη της να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης, για όλα τα σχολεία του Βύρωνα, στοιχείων αναφορικά με τις ανάγκες συντήρησης ή επισκευής των κτηριακών υποδομών των σχολείων μας.

Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, καλούνται οι Σύλλογοι Γονέων να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση και καταγραφή των σχετικών αναγκών και παράδοση τους στην Ένωση, η οποία με τη σειρά της θα φροντίσει οι καταγεγραμμένες ανάγκες να τύχουν της δέουσας προσοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βύρωνα.

Στόχος μας είναι, οπωσδήποτε πριν την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, να είμαστε σε θέση να εκθέσουμε τις ανάγκες και δυναμικά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση τους. Είναι υποχρέωση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου να σκύψουν πάνω από τα αντικειμενικά προβλήματα που τα σχολεία και στο Βύρωνα αντιμετωπίζουν.

Ζητάμε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μαζί με τους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα να ξεκινήσει αυτοψίες σχολείο το σχολείο. Να επιβεβαιώσει τις καταγεγραμμένες ανάγκες και μέσα στο καλοκαίρι κιόλας να προχωρήσει σε προγραμματισμό και έναρξη των εργασιών που απαιτούνται. Ήδη από διμήνου ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αρχή για την ύπαρξη κονδυλίου από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", ενισχυμένο με ίδιους πόρους του δήμου που προορίζεται για τα σχολεία. Με αυτή τη χρηματοδότηση ας γίνει λοιπόν η αρχή!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ακουστούν για άλλη μια φορά οι δικαιολογίες που για χρόνια ακούμε. Ζητάμε γενναία χρηματοδότηση για όλα τα σχολεία του Βύρωνα. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε ένα σχολείο αξιοπρεπές και οι γονείς έχουν υποχρέωση να το διεκδικήσουμε.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Βύρωνα