Ημερίδα της ΑΣΓΜΕ για τη σχολική στέγη - Το σχολείο των αναγκών μας και το σχολείο που έχουμε σήμερα

02/11/2019

Με ιδαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ημερίδα της ΑΣΓΜΕ με θέμα «Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας». Η Ένωση Γονέων Βύρωνα ήταν εκεί και πως θα μπορούσε να λείπει τη στιγμή που και στο Βύρωνα η εικόνα των σχολειών μας απέχει πολύ από το σύγχρονο σχολείο των αναγκών των παιδιών μας, τη στιγμή που τα προηγούμενα δυο χρόνια μας απασχόλησαν και συνεχίζουν να μας απασχολούν σοβαρότατα προβλήματα υποδομών, με χαρακτηριστικότερες ίσως τις περιπτώσεις του 4ου Δημοτικού και του Λυκείου Καρέα. 

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσουμε όλοι λίγο χρόνο για να διαβάσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στα links που ακολουθούν και τελικά να συνταχθούμε στο πλάι των οργανώσεων γονέων, από το Σύλλογο μας ως την ΑΣΓΜΕ, στην διεκδίκηση αναστροφής της σημερινής κατάστασης, παλεύοντας για το σχολείο των αναγκών των παιδιών μας, για το σχολείο που και τους αξίζει και μπορούν να έχουν.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ Δημήτηρης Λάμπρου, δίνοντας έμφαση στη δεδομένη ανάγκη να υπάρχει δημόσιο δωρεάν σχολείο σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, που να προετοιμάζει πολίτες με κριτική σκέψη, με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο. Με ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, την επαφή με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Τέχνη, με το παιχνίδι και μέσα στα σχολικά κτίρια και στα σχολικά προαύλια». Αναλυτικά η ομιλία του.

Στο χάσμα μεταξύ των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων και της υπάρχουσας κατάστασης στη σχολική στέγη, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Φιλέρης, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, πολιτικός μηχανικός και πολύτιμος αρωγός στις προσπάθειες της Ένωσης μας αναφορικά με το κτηριακό του 4ου Δημοτικού Βύρωνα. Αναλυτικά η ομιλία του.

Ο Μανώλης Δανδουλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΤΥΠ, αφού έκανε μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του ΟΣΚ, τη μετατροπή του Οργανισμού σε ΑΕ, ως και τη συγχώνευσή του στην ΚΤΥΠ, τόνισε τη σημασία να υπάρχει ένας κεντρικός κρατικός τεχνικός φορέας που να κάνει ο ίδιος τις μελέτες, δημοπράτηση, την επίβλεψη κατασκευής και εξοπλισμού. Αναλυτικά η ομιλία του