Η Κεραμέως, η Μακρή, ο Συρίγος και ένας Κόπτ(σ)ης! Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Βύρωνα!

10/13/2021

Στις φωτογραφίες, οι Κεραμέως, Μακρή, Συρίγος και Κόπτσης με μάσκες. Για το υπουργείο Παιδείας, οι μάσκες έπεσαν!

Πως θα καλύψουμε τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, αναρωτήθηκε φωναχτά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή!

Η Νίκη Κεραμέως στεκόταν σκεπτική μπροστά στο laptop της, δουλεύοντας πυρετωδώς σε ένα excel. Δεν μιλούσε, όμως στο βλέμμα της γινόταν καθαρό σε εκείνους που την ξέρουν πως δεν θα ησύχαζε αν δεν έβρισκε τη λύση ΚΑΙ σε αυτό πρόβλημα.

Την εμφάνιση του στην πόρτα του γραφείου της υπουργού έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης! Το πρόσωπο της υπουργού έλαμψε μόλις τον είδε! Αυτό ήταν, η λύση στο πρόβλημα ήταν μπροστά στα μάτια της!

Δεν έχει το σχολείο δασκάλους; Ας Κόπτση τμήματα!

Η Ζέτα Μακρή φάνηκε να διστάζει να συμφωνήσει! Μα έτσι θα περισσεύουν αίθουσες, ψέλλισε. Η υπουργός την κοίταξε αυστηρά! Πτωχή μου Ζέτα της είπε, και γιατί οι κενές αίθουσες να μην αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, όπως ο φανταστικός τελευταίος μας νόμος έχει προβλέψει;

Ο έτερος υφυπουργός Άγγελος Συρίγος δεν μιλούσε! Δοκίμαζε ήδη να λύσει την εξίσωση (ικανός άλλωστε στις εξισώσεις, με τελευταία εκείνη φασιστών και αντιφασιστών). Ποιος είναι ο αριθμός που αν τον διαιρέσουμε με το 27, προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων που είχαμε μείον 1; Εύκολο ήταν τελικά!

Όλα είχαν πλέον πάρει τον δρόμο τους:

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτης (μας συγχωρείτε Κόπτσης) έκανε ήδη τις πρώτες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τη συγχώνευση τμημάτων ως «εξορθολογισμό»(!!!!) και λέγοντας ότι «κάποτε έπρεπε να γίνει»(!!!!), κάνοντας λόγο για μεγάλο πλεόνασμα εκπαιδευτικών ωρών(!!!!)

Και κάπως έτσι και στον Βύρωνα, στα 1ο και 5ο Λύκεια της γειτονιάς μας τα τμήματα μειώνονται κατά 1 στη Β' Λυκείου! Και ακόμη δεν έκλεισε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Και οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα φέρουν συγχωνεύσεις σχολείων! Ωραία και «αξιολογημένα»! Όμορφα κι «αυτόνομα». Έδειξαν άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της «αναβάθμισης» τους! Αυτό είναι το σχολείο που ευαγγελίζονται! Αξιολογήθηκαν!

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές! Οφείλουμε να αντιδράσουμε! Οι ανάγκες μας δεν συγχωνεύονται!

Να μην επιτρέψουμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων! Να μην επιτρέψουμε, ιδιαιτέρως εν μέσω πανδημίας να στοιβάξουν τα παιδιά μας 27 και 28 σε μια αίθουσα!

Να αποσυρθούν τώρα οι νόμοι εκτρώματα 4692/2020 και 4823/2021!

Κάτω τα χέρια σας από την ενιαία, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!