Σχόλιο τεστ

10/16/2018

Όταν είσαι η Δημοτική Αρχή που μαζί με τις προηγούμενες έχεις αφήσει το κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα να χαρακτηριστεί στατικά επικίνδυνο, οφείλεις καταρχήν να στέκεσαι με απόλυτο σεβασμό απέναντι σε γονείς που εδώ και 8 μήνες έχουν περάσεις μύριες δυσκολίες σχετικές με το σχολείο αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών τους και της οικογένειας τους. Ακόμη κι όταν τούτοι οι γονείς αγανακτούν ή ενίστανται, δε σου επιτρέπεται να απαντάς "αν δε σας αρέσει αλλάξτε σχολείο", απλά δεν σου επιτρέπεται.

Όταν είσαι η Δημοτική Αρχή που μαζί με τις προηγούμενες έχεις αφήσει το κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα να χαρακτηριστεί στατικά επικίνδυνο και σε έχει καλέσει το ΔΣ του Συλλόγου του σχολείου στη Γενική Συνέλευση του σχολείου για να ενημερώσεις σε ποιά φάση είναι το πλάνο σου για το σχολείο, οφείλεις καταρχήν να σέβεσαι τα όργανα των γονέων που μαζί με τους γονείς μόχθησαν το προηγούμενο διάστημα για αυτό το σχολείο. Όταν λοιπόν έρχεσαι σε δύσκολη θέση από την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, δε σου επιτρέπεται να απαντάς με την ερώτηση "εσάς ποιος σας κάλεσε εδώ σήμερα;", ούτε απειλείς να αποχωρήσεις, απλά δεν σου επιτρέπεται.

Όταν είσαι η Δημοτική Αρχή που μαζί με τις προηγούμενες έχεις αφήσει το κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα να χαρακτηριστεί στατικά επικίνδυνο, οφείλεις καταρχήν να παρουσιάζεις μια συνέπεια στο λόγο σου. Δεν μπορεί στις 18 Ιουλίου (αναζητήστε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου αγαπητοί γονείς) να λές πως το σχολείο στο Καρέα θα λειτουργήσει στις 11 Σεπτέμβρη και πως οι μελέτες για το 4ο Δημοτικό θα ξεκινήσουν αρχές του Σεπτέμβρη και χτες να παρουσιάζεις ως τεράστια επιτυχία ότι στον Καρέα τα παιδιά θα μπουν στις 29 Οκτώβρη και οι μελέτες θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή το Νοέμβριο. Δεν μπορείς να μεταθέτεις την ολοκλήρωση των μελετών το καλοκαίρι του 2019 ενώ δεσμευόσουν πως τον Φεβρουάριο θα ξεκινούσαν τα έργα για το νέο σχολείο. Δεν σου επιτρέπεται να παίζεις με την αγωνία εκταοντάδων γονέων και μαθητών, απλά δεν σου επιτρέπεται.

Όταν είσαι η Δημοτική Αρχή που μαζί με τις προηγούμενες έχεις αφήσει το κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα να χαρακτηριστεί στατικά επικίνδυνο, οφείλεις καταρχήν να σέβεσαι τους δημότες σου. Δεν μπορείς να κομπάζεις ότι "βάζω χρήματα του Δήμου, 75000 για τις μελέτες, έκανα αναμόρφωση του προυπολογισμού",  γιατί πολύ απλά τα χρήματα αυτά είναι χρήματα των γονιών, είναι το δικό τους υστέρημα που η βαριά φορολογία των τελευταίων ετών κι αυτό τους αφαίρεσε. Δεν επιτρέπεται να τα παρουσιάζεις ως χάρη που έκανες στους γονείς, απλά δεν σου επιτρέπεται.

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, όπως και χτες βράδυ τόνισε στη Γενική Συνέλευση του σχολείου, καλεί τους γονείς να συνειδητοποιήσουν την δύναμη τους, να αντιληφθούν ότι η μαζική συμμετοχή τους στη διεκδίκηση με διάθεση αγωνιστική, μαζί και πάνω από το ΔΣ του Συλλόγου, την Ένωση, την Ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς, νομοτελειακά θα φέρει μικρές ή μεγάλες νίκες. Οι γονείς να αποβάλλουν λογικές ανάθεσης και να μπουν μπροστά στις διεκδικήσεις που έρχονται. Να επαναλάβουν ημέρες λαμπρές όπως τον Μάρτη και τον Απρίλη, όταν απλά δεν επέτρεψαν σε καμία Δημοτική αρχή να κάνει το μαύρο άσπρο καλώντας τα παιδιά να μπουν σε ένα σχολείο χαρακτηρισμένο επικίνδυνο!