Εξελίξεις με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Βύρωνα, ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα

06/16/2020

Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος παρά μόνον αυτός ο οποίος δεν δίνεται.

Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε με λίγα λόγια, μετά την αναδίπλωση της δημοτικής αρχής παίρνοντας ουσιαστικά πίσω την απαράδεκτη απόφασή της να χρησιμοποιηθούν δύο αίθουσες προκάτ εντός του αύλειου χώρου του 3ου Γυμνασίου για την στέγαση νηπιαγωγείου.

Η συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι 12/06/2020 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας και την συμμετοχή γονέων, εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και Συλλόγων Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ρόζα Ιμβριώτη και εκπαιδευτικών της Ζ ΕΛΜΕ, αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν διεκδικούμε το δίκιο μας, αγωνιζόμαστε και βγαίνουμε μπροστά, με σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμό, με δύναμή μας την ενότητα και όπλο μας την αλληλεγγύη, τότε είμαστε σε θέση να αποσπάμε νίκες. Νίκες που σηματοδοτούν το που και το πως γονείς και Σύλλογοι Γονέων θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους. Στην διεκδίκηση και τον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, κόντρα στην μοιρολατρία, την ανοχή ,τον ατομικισμό και την λογική του « τίποτα δεν γίνεται».

Όσον αφορά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον δήμο μας, οι λύσεις που προκρίνονται με βάση τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κο Κατωπόδη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Κα Κλωνάρη και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κο Τέγο δείχνουν ακριβώς ότι 2,5 χρόνια τώρα δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την ουσιαστική εφαρμογή της. Υποβαθμίζεται και άλλο η εκπαιδευτική διαδικασία και σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, θα χειροτερέψουν περαιτέρω οι όροι λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους όσους άμεσα ή έμμεσα δείξανε έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην οργάνωση του αγώνα που δώσαμε. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική διάθεση καθώς τα δύσκολα έρχονται, αφού διανύουμε και θα διανύσουμε περίοδο όξυνσης των προβλημάτων στον χώρο της Παιδείας, λόγω κορονωιού και αντιδραστικών νομοθετικών αλλαγών.

Υ.Γ 1. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τον χώρο του σχολείου και στην είσοδο του Δημαρχείου πριν και κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, είναι καταδικαστέα και επιεικώς απαράδεκτη.

Υ.Γ2. Εντύπωση μας προκάλεσε το σχόλιο της δημοτικής αρχής ότι είμαστε « κομματικά υποκινούμενοι». Αυτό που μας υποκινεί είναι η αγωνία μας, για ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών που έχουμε σαν γονείς για τα παιδιά μας, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα επιτρέπει στη νεολαία να χτίζει το μέλλον που της αξίζει κι έχει ανάγκη!