Επιστολή της Ένωσης Γονέων σχετικά την αγορά κλιματιστικού για το 10ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα

11/24/2017

Προς:

· Α/βάθμια Σχολική επιτροπή δήμου Βύρωνα,

· Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,

· Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Κατωπόδη Γρηγόρη,

· Αντιδήμαρχο παιδείας και πρόεδρο ΔΕΠ, κ. Κλωνάρη Λεμονιά,

· Πρόεδρο της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Κατωπόδη Μάριο,

· ΔΣ Σύλλογου γονέων και κηδεμόνων των 5ου και 11ου Δημοτικών σχολείων Βύρωνα

· ΔΣ Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα

· 10ο και 11ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα

· 5ο και 11ο Δημοτικά σχολεία Βύρωνα

· Δημοτικές παρατάξεις Δημοτικού συμβουλίου δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση κλαπέντος κλιματιστικού στο 10ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, λαμβάνοντας υπ' όψιν:

 • Την από 20/11/2017 κοινοποίηση σχετικού αιτήματος εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα.
 • Την από 2/11/2017 συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου των 5ου και 11ου συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων, παρουσία του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κατωπόδη Μάριου, οπότε και ομοφώνως το σχολικό συμβούλιο προέκρινε την προτεραιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος
 • Την προγραμματισμένη για τις 28/11/2017 συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
 • Το γεγονός πως η δεδομένη υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έχει οδηγήσει τα σχολεία και του Βύρωνα σε «λελογισμένη» χρήση ακόμη και του πετρελαίου θέρμανσης για 3 μόλις ώρες ημερησίως.
 • Την πεποίθηση μας πως η διαφύλαξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας αποτελεί κοινό στόχο, πως μαζί θα προφυλάξουμε τα σχολεία της πόλης μας από την είσοδο χορηγών παντός τύπου.
 • Το γεγονός πως το κλαπέν κλιματιστικό είχε αγοραστεί από τους γονείς των μικρών μαθητών, που εξαιτίας και της ελλιπέστατης φύλαξης των σχολείων μας, καλούνται να το αντικαταστήσουν.
 • Το γεγονός πως οι γονείς ήδη συμμετέχουν στη λειτουργία και συντήρηση των σχολειών μας, εφόσον η χρηματοδότηση τους καλύπτεται εξ ολοκλήρου και μόνο από τμήμα της φορολόγησης τους, και παρ΄ολα αυτά καλούνται για άλλη μια φορά να υποστηρίξουν οικονομικά, σειρά ελλείψεων.
 • Τον προσφάτως ψηφισθέντα προυπολογισμό του Δήμου Βύρωνα

Ερωτά:

 • Πως πρέπει να αισθάνεται ο γονιός, συνειδητοποιώντας ότι εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται μέσω προγραμματικών συμβάσεων σε έργα που έχουν την «τύχη» να είναι επιλέξιμα βάσει συγκεκριμένων μηνμονιακών επιταγών, την ίδια ώρα που τα 13 νηπιαγωγεία, τα 11 δημοτικά, τα 4 γυμνάσια και τα 4 λύκεια του Βύρωνα (συνολικά πλέον των 5100 μαθητών), καλούνται να καλύψουν τις λειτουργικές και επισκευαστικές τους ανάγκες με το εξευτελιστικό ποσό των 70 ευρώ ανα μαθητή ετησιώς και μάλιστα σε 4 δόσεις?

Και ζητά:

 • Την ενσωμάτωση του αιτήματος μας στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που θα λάβει χώρα στις 28/11/2017, και την οπωσδήποτε θετική εισήγηση του σώματος προς την αρμόδια σχολική επιτροπή για άμεση τακτοποίσηση του θέματος.
 • Έκτακτη συνεδρίαση της Α/βάθμιας σχολικής επιτροπής, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης την έγκριση κονδυλίου με σκοπό την αγορά κλιματιστικού, προς αντικατάσταση του προσφάτως κλαπέντος.