Έκθεση επικινδυνότητας από την Πολεοδομία για το 4ο Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο!

03/22/2018

Νέα έκθεση, επικινδύνου αυτή τη φορά κοινοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο δήμο Βύρωνα από τη Διεύθυνση Δόμησης του δήμου Αθηναίων. Το κτίριο είναι επικίνδυνο από άποψη δομική στατική και δημοσίας ασφάλειας.

Σε αυτήν πέρα από τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας που ζητήθηκαν με την από 19/03/2018 έκθεση της υπηρεσίας, γίνονται πλέον απαιτητά, τόσο "η επισκευή και πλήρης αποκατάσταση των βλαβών σε όλα τα κτίσματα του σχολικού συγκροτήματος", όσο και "η αποτύπωση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και εκπόνηση μελέτης αποτίμησης της φέρουσας ικανότητας για εξασφάλιση της στατικής επάρκειας αυτού". Δίδεται δε διορία στο δήμο Βύρωνα 90 ημερών για τα παραπάνω. Μη συμμόρφωση θα οδηγήσει είτε σε οριστική απαγόρευση χρήσης του κτιρίου, είτε σε κατεδάφιση αυτού.

Και στο νέο έγγραφο γίνεται σαφές ότι βαρύτατες ευθύνες φέρουν οι δημοτικές αρχές του Βύρωνα από το 2007 και μετά, εφόσον ρητά σημειώνεται ανεπαρκής συντήρηση του κτιρίου, αλλά και γίνεται σαφές στους παραλήπτες ότι όλες οι τεχνικές εκθέσεις πολιτικών μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) "αιτιολογούν και αποδεικνύουν τον κίνδυνο", στην ουσία ομολογώντας πως το κτίριο έχει κριθεί επικίνδυνο ήδη από το 2007.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι ορθώς 11 χρόνια τώρα, Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και 'Ενωση Γονέων φώναζαν ότι οι εκθέσεις της ΚΤΥΠ έχουν υποαξιολογηθεί.

Εύλογα οι γονείς απαιτούν εξηγήσεις από τις δημοτικές αρχές (νυν και προηγούμενη), να μας πουν με ποιό σκεπτικό όλα αυτά τα χρόνια κράταγαν στα συρτάρια τους εκθέσεις πολιτικών μηχανικών που σήμερα κρίνονται ως επαρκέστατες αποδείξεις επικινδυνότητας του κτιρίου. Γιατί το κτίριο δε συντηρήθηκε όπως η κατάσταση του το απαιτούσε?

Καλούμε τους γονείς του Βύρωνα σε εγρήγορση και ενόψει του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23/03 και ώρα 18:00 με μόνο θέμα προς συζήτηση το θέμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Τούτη την ώρα απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, μαθητές, γονέις, δάσκαλοι και πολίτες του Βύρωνα προς μία και μόνο κατεύθυνση.

Ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου και άμεση μετεγκατάσταση των μαθητών του σχολείου σε χώρο ασφαλή που να πληρεί όλες τις προυποθέσεις ομαλής συνέχισης της σχολικής ζωής των μαθητών. Λέμε όχι σε λύσεις που μας γυρνάνε 30 χρόνια πίσω και που θα θέσουν σε κίνδυνο την προσωπικότητα των μικρών μαθητών. Όχι σε εκ περιτροπής πρωινά απογευματινά τμήματα σε συστέγαση με άλλο σχολείο, όχι σε τμηματική απορρόφηση τάξεων από άλλα σχολεία, 2 τάξεις στο 5ο 1 στο 12ο και 4 στο 6ο.

Έστω και την ύστατη ώρα η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της χωρίς καμία χρονοτριβή. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε καθυστερήσεις ούτε κανείς να παίξει παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας.

Με βάση και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του 4ου Δημοτικού χτες βράδυ, καλούμε τους γονείς και τους μαθητές από όλο το Βύρωνα, τους δασκάλους, πολίτες, σωματεία, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης, να συναντηθούμε την Παρασκευή στις 17:00 έξω από το 4ο και όλοι μαζί με τα παιδιά μας από το χέρι να ανέβουμε στο δημοτικό συμβούλιο, απαιτώντας το στοιχειώδες, ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά μας!