Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία: Για τα προσφυγόπουλα

10/31/2019

Αντιγράφουμε από την εισήγηση του Δημάρχου:

Λειτουργεί στο 1ο Λύκειο τμήμα υποδοχής νέων προσφύγων με 15 παιδιά. Προϋπόθεση να γίνονται τα εμβόλια, πράγμα που λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ, δυσκολεύει και τα προσφέρει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και η θέση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα:

Εκτίμηση μας είναι πως ο αριθμός των παιδιών αυτών είναι μεγαλύτερος. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως μεμονωμένα παιδιά φοιτούν σε διάφορα σχολεία του Βύρωνα, τόσα που ο αριθμός τους δεν επιτρέπει τη βάσει του νόμου σύσταση τμημάτων υποδοχής. Δυο και τρία παιδιά σε κάθε σχολείο, σε γειτονιές που οι γνωστές επιχορηγούμενες με εκατομμύρια ευρώ ΜΚΟ τα έφεραν, τους νοίκιασαν ένα σπίτι και τα τοποθέτησαν στο σχολείο της γειτονιάς. Παιδιά, που απουσία τμήματος υποδοχής, έχουν ελάχιστες ευκαιρίες ουσιαστικής προσαρμογής στην εκπαιδευτική διαδικασίας.

Διεκδικούμε καλύτερη οργάνωση από πλευράς δήμου, καταγραφή σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές του ακριβούς αριθμού των προσφυγόπουλων που σήμερα φιλοξενούνται στα σχολεία του Βύρωνα. Να σκύψει με φροντίδα πάνω σε αυτά τα παιδιά να τους δώσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης που τους αξίζουν, να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για αυτά. Να συντονίσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε τα παιδιά, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης διαμονής τους, να μπορούν να φοιτήσουν σε ένα σχολείο, ώστε να είναι δυνατή η σύσταση τμήματος υποδοχής.