Διενέργεια αυτοψίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

03/17/2018

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η από 7 Μαρτίου παραγγελθείσα αυτοψία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, από 3μελή επιτροπή της Διεύθυνσης Δόμησης του δήμου Αθηναίων.

Η αυτοψία διενεργήθηκε παρουσία τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα αλλά και αντιπροσώπων μας στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Το αργότερο εντός των επόμενων δέκα ημερών θα κοινοποιηθεί σχετική έκθεση με τα ευρήματα της αυτοψίας, στο δήμο Βύρωνα.

Ενδεικτικό της κατάστασης του κτιρίου είναι πως οι μηχανικοί της επιτροπής, ζήτησαν από υπάλληλο του δήμου που βρέθηκε στο χώρο, να κλείσει άμεσα η πρόσβαση στους μαθητές σε τμήμα του πεζοδρομίου επί της Ρόδωνος, ως ιδιαιτέρως επικινδύνου.

Επ' ευκαιρίας, θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξη μας για την παρουσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου τον οποίο δε θα ονοματίσουμε, που μετά από δέκα και πλεόν χρόνια απουσίας, και καθώς τα πράγματα φαίνεται πια να ζορίζουν, θυμήθηκε να πάρει θέση υπέρ των γονέων! 

Εκτίμηση μας είναι ότι η επιτροπή σχημάτισε ξεκάθαρη εικόνα για τα σοβαρότατα θέματα του κτιρίου και πως επιτέλους η έκθεση που θα συνταχθεί εντός των ημερών, θα δώσει τέλος στην αγωνία χρόνων γονέων και μαθητών του σχολείου, «επιβάλλοντας» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την οριστική λύση του προβλήματος.

Χαιρετίζουμε τη στάση των γονέων με τους οποίους συζητήσαμε έξω απο το σχολείο που μας τόνισαν για άλλη μια φορά πως η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Χαιρετίζουμε τη στάση δασκάλων του σχολείου και τη στήριξη με την οποία μας περιέβαλαν στις συζητήσεις που κάναμε.

Χαιρετίζουμε τέλος τη στάση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος συντόνισε την αυτοψία και ο οποίος συμμετείχε ενεργά, από το δικό του μετερίζι, σε όλες τις πρόσφατες διεκδικήσεις μας.

Αποδεικνύουμε ότι καμία διεκδίκηση δεν πάει χαμένη. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, ενωμένοι μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.