ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΤΕΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

10/22/2020

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον αποκλεισμό από τη συνεδρίαση των άμεσα εμπλεκομένων (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς), σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή της χτεσινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα συζήτησης τα θέματα της Παιδείας.

Η Δημοτική Αρχή όφειλε να εξασφαλίσει την συμμετοχή σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και όχι να επιμείνει σε αποκλεισμούς και επιλεκτικές προσκλήσεις, επικαλούμενη λόγους προσχηματικούς.

Η αναβληθείσα συνεδρίαση άμεσα πρέπει να επαναληφθεί, όχι ένα μήνα μετά, στις 23/11/2020 όπως σήμερα αναρτάται στην επίσημη σελίδα του Δήμου. Αγωνιούμε! θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίζουν να κοινωνικοποιούνται, να διαπαιδαγωγούνται και να μορφώνονται σε ένα σχολείο ανοιχτό, με όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν το δικαίωμα στην υγεία. Στις σημερινές συνθήκες που τα ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής μαθητών, εκπαιδευτικών και κατ' επέκταση των οικογενειών μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, που τα σχολεία μας εξελίσσονται σε υγειονομικές βόμβες, δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις.

Στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε τα Δ.Σ των Συλλόγων μελών μας, σε μαζική συμμετοχή! Να προβάλλουν τις θέσεις τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή των Μαθητικών Συμβουλίων δίνοντας τους βήμα να ακουστεί η φωνή τους.