ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ 03/02/2021

02/05/2021

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα μαζί με φορείς και σωματεία της περιοχής μας πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, την Τετάρτη 03/02/2021, ημέρα πανελλαδικής δράσης των υγειονομικών και εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο πανδημίας, όλοι βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας επικίνδυνης και επιζήμιας πολιτικής αντιμετώπισής της, που βλέπει την προστασία της υγείας του λαού ως κόστος αλλά και ευκαιρία να επιβάλλει μια σειρά από νομοσχέδια και εγκυκλίους που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής μας, προσπαθώντας να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στις διεκδικήσεις μας.

Κατά την διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης, αναρτήθηκαν πανό, ακούστηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν ανακοινώσεις στους επισκέπτες. Παράλληλα, ολιγομελής αντιπροσωπεία φορέων είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μαργαρίτη. Στην εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, μεταφέρθηκαν τα αιτήματά μας με πρώτο και κύριο την ενίσχυση νοσοκομείων και δομών Π.Φ.Υ την σύνδεση των σχολικών μονάδων με το Κέντρο Υγείας της περιοχής μας και την ανάγκη της μη αναστολής ή κατάργησης δραστηριοτήτων λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικό Κέντρο. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση του υπόγειου χώρου του Κέντρου Υγείας, η στελέχωση του Κέντρου Υγέιας με νέες ειδικότητες και η καλυτέρευση των όρων εργασίας των εργαζομένων.

Με τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια αιτήματα, συμμετέχουμε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας και μέτρα για να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία μας.