Δελτίο Τύπου ΑΣΓΜΕ: Μόνο οργή!

12/06/2022

Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ εκφράζει την οργή του για το τραγικό περιστατικό στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που έχει σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 12χρονου μαθητή και το τραυματισμό άλλων 2 συμμαθητών του.

Δυστυχώς και αυτό το συμβάν είναι άλλο ένα θλιβερό παράδειγμα της υποχρηματοδότησης όλων των Κυβερνήσεων, σε σχέση και με τα σχολικά κτήρια , γιατί ζυγίζουν τις ζωές των παιδιών μας με βάση τις αντοχές της οικονομίας. Η ασφάλεια και ο έλεγχος της σχολικής μονάδας είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας για εμάς και τα παιδιά μας!!!!!

Ως ΔΣ της ΑΣΓΜΕ καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε όλη την χώρα να εκφράσουν την οργή και την συμπαράστασή τους για το περιστατικό με διεκδικητικές πρωτοβουλίες τόσο στους Δήμους , Περιφέρειες , όσο και στην κεντρική κυβέρνηση για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη & ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του κράτους.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τόσο του αδικοχαμένου 12χρονου μαθητή αλλά και των άλλων 2 τραυματισμένων συμμαθητών του.......μόνο οργή !!!!!

ΥΓ. Όσες ευθύνες κι αν αποδοθούν μετά από κάθε τέτοιο περιστατικό, δεν μπορούν να δώσουν άλλοθι στην αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Μόνο οργή!!