ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

09/23/2020

Παρότι δεκάδες τμήματα σχολείων κλείνουν λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς. Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.

Επιπροσθέτως, το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.» Παραμονή στο σπίτι συνίσταται και στην περίπτωση που το παιδί εμφανίσει τα συμπτώματα στο χώρο του σχολείου.

Αλήθεια τι θα κάνουμε ως εργαζόμενοι γονείς; Με ποια κατοχύρωση θα λείψουμε από την εργασία μας ; Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά μας; Φαίνεται πως συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται σε εμάς τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας μας και με «χαμένα» μεροκάματα ή με απώλεια της κανονικής μας άδειας...

Ως ΑΣΓΜΕ απαιτούμε:

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία και να νομοθετήσουν «ειδικές άδειες», στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προκειμένου να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο.