Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία: Πολιτισμός.

11/01/2019

Αντιγράφουμε από την εισήγηση του Δημάρχου:

Στα θέματα πολιτισμού συνεχίζουμε την σπουδαία και πρωτοποριακή δράση του Παιδικού Φεστιβάλ, που έκλεισε 33 χρόνια. Σήμερα ενισχύουμε με 2 σκηνοθέτες υπαλλήλους του Δήμου το ανέβασμα των θεατρικών έργων με την αμέριστη και σπουδαία δουλειά των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Και η θέση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα:

Στην εισήγηση της η δημοτική αρχή έκανε λόγο για περί τους 5500 μαθητές στα σχολεία του δήμου μας. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι καταρχήν ανταποδοτικές. Επιπλέον, οι υπάρχουσες δομές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, παρά για έναν πολύ μικρό αριθμό παιδιών.

Ομολογεί δημοτική αρχή τη συνδρομή των συλλόγων γονέων στο παιδικό φεστιβάλ, είναι μια πραγματικότητα, όπως επίσης πραγματικότητα είναι πως ακριβώς αυτή η έλλειψη υποδομών πολιτισμού στο δήμο μας, έχει οδηγήσει γονείς να επιλέγουν την πράγματι οικονομική λύση των «δραστηριοτήτων» μέσα στο σχολείο.

Στον 21ο αιώνα εκτιμάμε τον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό, ως δικαίωμα των παιδιών μας, ως υποχρέωση του κράτους, του δήμου εν προκειμένω. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση εξαναγκαζόμαστε να χρηματοδοτήσουμε την ανάγκη πολιτισμού των παιδιών μας. Διεκδικούμε διεύρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων από το δήμο, διεκδικούμε δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών στον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών μας, όχι εμπόρευμα!