Αύλειος χώρος 12ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

09/03/2018

Αν θέλαμε να κάνουμε μια άτυπη σύγκριση μεταξύ των αύλειων χώρων των σχολείων του Βύρωνα, θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως αυτός του 12ου Δημοτικού είναι πιθανότατα ο πλέον επικίνδυνος. Ιδιαίτερα ολισθηρός, πολύ παλαιάς κατασκευής και με κολώνες που πρόχειρα ντύθηκαν με στρώματα γυμναστικής ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου αλλά και η Ένωση Γονέων κατ' επανάληψη με επιστολές τους αλλά και έχοντας πάντα ψηλά το θέμα στην ατζέντα τους, έθιγαν σε κάθε ευκαρία το ζήτημα επικινδυνότητας της αυλής του σχολείου. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεσμευόταν από την πλευρά της ότι θα επιληφθεί του θέματος. Πριν το Πάσχα, και ενώ είχε παρθεί η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του 4ου Δημοτικού, πήραμε μάλιστα τη διαβεβαίωση πως σχετικό κονδύλι  από την Περιφέρεια που προορίζοταν για την αυλή του 4ου θα πήγαινε τελικά στον αύλειο χ.ωρο του 12ου Δημοτικού. Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς ο Σϋλλογος Γονέων έπαιρνε νέες διαβεβαιώσεις για την επίλυση του θέματος, πόσο δε μάλλον αφού το 12ο Δημοτικό είχε προσφέρει προσωρινά αίθουσες σε μαθητές του 4ου.

Σε μια εβδομάδα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η αυλή του σχολείου είναι η ίδια με πέρυσι, η ίδια με πρόπερσι....

Ποιό είναι άραγε εκείνο το απαγορευτικό κόστος ενός αντιολισθητικού δαπέδου, που δεν επέτρεψε την υλοποίηση των υποσχέσων που δόθηκαν?

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Καλούμε τους γονείς του Βύρωνα να αντιληφθούν ποιές είναι εκείνες οι πολιτικές που απαξιώνουν τα σχολεία των παιδιών μας και να αντιδράσει.