Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για απόσπαση αιθουσών του σχολείου για την υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής αγωγής..

06/15/2020

Τα τελευταία χρόνια μετά τη μετακόμιση του νηπιαγωγείου σε άλλο κτίριο, το σχολείο μας όχι μόνο είχε επιτέλους αποκτήσει πληρότητα αιθουσών ώστε να μην χρειάζεται να "δανείζεται" μια αίθουσα του όμορου 7ου Δημοτικού, αλλά δόθηκε λύση και για τα παιδιά που χρειάζεται να ενταχθούν σε τμήματα ειδικής αγωγής.

Ο Σύλλογος Γονέων αφιέρωσε πολύ χρόνο και έξοδα ώστε η μία από τις δύο αίθουσες που εξυπηρετούσαν μέχρι τότε τις ανάγκες του νηπιαγωγείου να μεταμορφωθεί σε έναν καλαίσθητο χώρο που λειτουργεί τόσο ως αίθουσα ένταξης όσο και ως μια πλούσια σε τίτλους δανειστική βιβλιοθήκη. Προφανώς, οι δύο αυτές αίθουσες του ισογείου έχουν αρκετό... μέλι. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή της δημοτικής αρχής ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά για να καλύψουν ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης.

Την επόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου στις 18:00 θα γίνει συνάντηση για το θέμα με τον υπεύθυνο για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου κ. Τέγο, καθώς σε περίπτωση επίταξης των δύο αιθουσών, το σχολείο δεν θα έχει περιθώριο αντίδρασης.

Ο Σύλλογος θα δώσει το παρών για να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους οι αίθουσες πρέπει να παραμείνουν ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία και να μην χρειαστεί ούτε δανεική αίθουσα, ούτε τα παιδιά της ένταξης να στριμώχνονται σε δύο θρανία στον προθάλαμο του γραφείου του διευθυντή. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που όλο αυτό το σκηνικό λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά αβέβαιη υγειονομικά περίοδο.