4ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα, που βρισκόμαστε;

09/29/2018

Όντας σε συνεχή επαφή τόσο με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και σε επικοινωνία με γονείς μαθητών του σχολείου, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως τελούν υπό εκκρεμότητα σειρά ζητημάτων των οποίων η υλοποίηση αποτελεί προαπαιτούμενο, ώστε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι εκκρεμούν:

  • Η ολοκλήρωση των εργασιών στο χώρο του Καρέα που προσωρινά θα μεταστεγάσει τους μαθητές του σχολείου που έχει μπει στην τελική της ευθεία.
  • Η ολοκλήρωση της σύμβασης για τη μεταφορά με λεωφορεία των μαθητών στον Καρέα.
  • Οι διαγραμμίσεις, η σήμανση του δρόμου και η τοποθέτηση στεγάστρου στο χώρο της πλατείας Ταπητουργείου, από όπου θα εκκινούν τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους μαθητές στον Καρέα.
  • Ο εφοδιασμός του σχολείου στον Καρέα με όλον τον απαραίτητο διδακτικό εξοπλισμό.
  • Οι μελέτες που έχουν προαναγγελθεί στο 4ο Δημοτικό, ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου σχολείου.

Υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις προς τους γονείς πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και πως από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι (Δήμος Βύρωνα, Περιφέρεια Αττικής, ΚΤΥΠ ΑΕ), έχουν αντιληφθεί τη σημασία των παραπάνω και αναλόγως πλέον κινούνται.

Μαζί με τους γονείς και το Σύλλογο τους παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Σε κάθε τόνο διαβεβαιώνουμε άπαντες πως δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε άλλες καθυστερήσεις ούτε και εκπτώσεις στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.