Θέματα της επικαιρότητας - αρθρογραφία

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Βύρωνα καταγγέλλει την άρνηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτεί τη συμμετοχή εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων, που εξεδήλωσαν την επιθυμία τους μέσω της Ένωσης Γονέων, να τοποθετηθούν στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, με μόνο θέμα συζήτησης, την Παιδεία στις 21/10/2020.

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Βύρωνα, εφόσον το επιθυμούν, να δηλώσουν ως και τις 14/10/2020 τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την Παιδεία στις 21/10/2020 και ώρα 18:00.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Βύρωνα καταγγέλλει τη κρατική καταστολή, τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, απέναντι στους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που την Παρασκευή 09/10/2020 έξω από το Υπουργείο Παιδείας διεκδικούσαν μέτρα ασφαλούς πρόσβασης στο σχολείο.

...αλλά δεν μου βγαίνει ούτε καν αυτός ο πληθυντικός ευγενείας. Νίκη, αν κάτι δεν μπορώ να δεχτώ είναι τους ανθρώπους που έχουν θράσος, αντίθετα σέβομαι απεριόριστα εκείνους που έχουν θάρρος.

Παρότι δεκάδες τμήματα σχολείων κλείνουν λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς. Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.