ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: Για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

05/07/2020

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του συλλόγου μας παρακολουθεί στενά τις σχολικές εξελίξεις από την ώρα που εκδηλώθηκε η πανδημία και ιδιαίτερα τώρα , αυτές που αφορούν στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Βασική μας μέριμνα πάντα είναι να διασφαλίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, και κυρίως αυτή την περίοδο να φροντίσουμε ώστε να είναι ασφαλής η επιστροφή τους στον χώρο του σχολείου, όποτε και αν ανοίξουν αυτά. Απαιτούμε να γίνουν πράξη όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο ΕΟΔΥ, και να υλοποιηθούν όλες οι κατάλληλες προετοιμασίες έτσι ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την προστασία από τη διασπορά του ιού αλλά και όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής που είναι απαραίτητοι.

Η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στο σχολείο δεν είναι ούτε ατομική ευθύνη των ίδιων ούτε και των καθηγητών τους. Η Πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος έχουν χρέος απέναντι σε μας και τα παιδιά μας να προμηθεύσουν τα σχολεία με τα κατάλληλα υλικά (μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά κλπ) , να πραγματοποιήσουν άμεσα παρεμβάσεις για να υλοποιηθούν τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουν κτιριακές παρεμβάσεις, να διορίσουν καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία, να προχωρήσουν σε προσλήψεις καθηγητών , νοσηλευτών κλπ. Ας μην γελιόμαστε! Το πρόβλημα αυτό θα βρίσκεται μπροστά μας για καιρό κι όχι μόνο τις προσεχείς ημέρες που σκοπεύουν να ανοίξουν Λύκεια , Γυμνάσια. Ήρθε η ώρα για το κράτος να ασχοληθεί σοβαρά με την Παιδεία και να εξασφαλιστούν οι όροι που θα προσφέρουν ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά με ασφαλή και σύγχρονα σχολεία!

Εκφράζουμε, επίσης, των προβληματισμό μας για την αναπροσαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ από το Υπουργείο Παιδείας γενικά προς τα σχολεία, ενώ γνωρίζουμε ότι κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητες του (μικρές τάξεις που δεν θα μπορούν να χωρέσουν μέσα 15 παιδιά ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας του 1,5 μέτρου, τάξεις χωρίς παράθυρα, το μόνιμο πρόβλημα της καθαριότητας που αυτό το διάστημα επιβάλλεται να είναι σχολαστική και προσπαθούν Δήμος και κυβέρνηση να λύσουν με πρόχειρες λύσεις όπως μεταφορά καθαριστριών από σχολείο σε σχολείο, κλπ).

Με βάση όλα όσα αναφέραμε καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων του Βύρωνα να είναι σε επαγρύπνηση και όλοι μαζί να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις ώστε τα παιδιά μας να μην γίνουν πειραματόζωα και να γυρίσουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.
Καλούμε την Ένωση Γονέων Βύρωνα να συντονίσει τη συλλογική δράση μας με άμεση ενημέρωση όλων των Συλλόγων , συνεδριάσεις , τηλεδιασκέψεις κλπ.

Καλούμε τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν θέση για την διασφάλιση της προστασίας και υγιεινής στα σχολεία.

Τέλος καλούμε όλους τους γονείς να παραμένουν σε εγρήγορση και να είναι στο πλευρό των δράσεων του Συλλόγου μας για να γυρίσουν τα παιδιά μας στο σχολείο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την υγεία και τη μόρφωσή τους και τώρα και το Σεπτέμβρη και πάντα!