Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης "Ρόζα Ιμβριώτη": ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

11/13/2018

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Μετά από κοινό αγώνα γονιών κι εκπαιδευτικών, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στο προσωρινό διδακτήριο του Καρέα είχε αίσιο τέλος. Καταρχήν ευχόμαστε και πάλι, αφού το έχουμε κάνει ήδη δια ζώσης, στους συναδέλφους και στους μαθητές μας καλή δύναμη και καλή συνέχεια, τώρα που επιτέλους το 4ο Δημοτικό λειτουργεί και πάλι ενιαίο! Έτσι πρέπει να γυρίσει και σύντομα στο νέο διδακτήριο!

Καταρχήν ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να λύσει όλα τα καθημερινά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και κυρίως να εξασφαλίσει σωστή θέρμανση για τον χειμώνα, κάτι που φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα σχολεία!

Μετά το πρώτο βήμα της προσωρινής μεταστέγασης του 4ου Δημοτικού οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μας συνεχίζονται. Κι αναφερόμαστε, φυσικά, στην κατασκευή του νέου διδακτηρίου στο χώρο που στεγάζονταν ως τώρα τα 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βύρωνα. Κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα δεν έχει δοθεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς από την πλευρά του Δήμου, καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε.

Ζητούμε κι απαιτούμε, λοιπόν, από τον κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα να απαντήσει με σαφήνεια σ' αυτά τα ερωτήματα:

  • Πότε θα είναι έτοιμη η μελέτη για το νέο διδακτήριο;
  • Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του;
  • Πού θα μεταστεγαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο;
  • Και τι τελικά χρονοδιάγραμμα θέτει για την ολοκλήρωση του έργου;

Η μεταστέγαση του 4ο Δημοτικού στον Καρέα, να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, ότι είναι μια προσωρινή λύση κι αν έχουν στο μυαλό τους το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού", θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους, γονείς κι εκπαιδευτικούς! Άλλωστε, ό,τι κατακτήθηκε μέχρι στιγμής δε μας χαρίστηκε, το καταφέραμε μέσα από αγώνες χρόνων. Ας μην ξεχνάει η παρούσα Δημοτική Αρχή ότι γονείς και εκπαιδευτικοί καταφέραμε να επιβάλουμε τις σημερινές εξελίξεις, παρά κι ενάντια στον τρόπο που ήθελε να διαχειριστεί το μέλλον των μαθητών και του σχολείου. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ώσπου να κατασκευαστεί το νέο διδακτήριο, που πρέπει να γίνει γρήγορα και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες, έχοντας τις προδιαγραφές που κατ' επανάληψη έχουμε θέσει!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                           Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                                          Γλαβίνα Σουζάνα