ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΣΥΣΚΕΨΗ με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων για νομοσχέδιο και όρους ανοίγματος σχολείων Δευτέρα 11 Μάη 8 μμ Δαμάρεως 65

05/10/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής και 2ης Κοινότητας Αθηνών σε σύσκεψη-συζήτηση με θέματα:

  • Το Νομοσχέδιο για την Παιδεία, που βάζει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των φτωχών οικογενειών. Προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης, τσουβαλιάζει πολλούς μαθητές στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων, βάζει νέα εξεταστικά και ηλικιακά φίλτρα, απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τους αφήνει στον "αέρα", ενισχύει την αριστεία και προωθεί την αντιδραστική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που οδηγούν σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων. Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη» μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών, κρύβοντας μεθοδικά τις κρατικές ευθύνες ή τις μεταφέρουν στις σχολικές επιτροπές, δηλαδή παίρνουν για τις σημερινές έκτακτες ανάγκες τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν τώρα με κρατική ευθύνη και έκτακτη χρηματοδότηση όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αγαπητοί Γονείς,

κι αυτόν τον Αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί! Σαν μία γροθιά εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, μαζικά και δυναμικά, θα δώσουμε μαζί τη μάχη για άλλη μια φορά ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και αυτής της κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων)! Για ένα καλύτερο μέλλον, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας! Δε θα τους περάσει!

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο 2ο Δ.Σ. Αθηνών, με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας!