Πραγματοποιήθηκε χτες 24/04 συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Κυπριανίδου

04/25/2018

Πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κα Ερμίνα Κυπριανίδου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Βύρωνα με κεντρικό αλλά όχι μοναδικό θέμα την οριστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του 4ου Δημοτικού, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Βύρωνα. Ζητήσαμε οπωσδήποτε τη μεσσολάβησή της Περιφέρειας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αγοράς είτε του εκπαιδευτηρίου "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" , είτε άλλου έτοιμου διδακτηρίου και συζητήθηκε η πιθανότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια μιας τέτοιας προοπτικής. Τονίστηκε η χρησιμότητα μιας τέτοιας αγοράς όχι μόνο σαν μεταβατική λύση για το θέμα του 4ου Δημοτικού αλλά και για την ίδρυση και στέγαση σε δεύτερο χρόνο ενός ειδικού σχολείου στον Βύρωνα. 

Αναφερθήκαμε στην οριακή κατάσταση σε αριθμό μαθητών που επικρατεί στα σχολεία του βύρωνα με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να μην υπάρχουν βοηθητικές αίθουσες διδασκαλίας, σίτισης, θεατρικής αγωγής, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.τ.λ.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, συναντήσεις τόσο με το γραφείο του κου Σκουρλέτη αλλά και με την Αρχιεπισκοπή, στα πλαίσια της δέσμευσης μας ότι θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδο του πλάνου που ο δήμαρχος Βύρωνα μας παρουσ΄ίασε αναφορικά με το ζήτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. 

Ήδη από την Πέμπτη που μας πέρασε, έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης της αρχικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας, όπως την είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή, χωρίς ως σήμερα να υπάρχει καμία ουσιαστική πρόοδος.