ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ……………… ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!

05/29/2021

Το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά που φέρνει η κυβέρνηση, σαρώνοντας όσα εργατικά δικαίωματα μας είχαν απομείνει, θα φέρει τεράστιες αλλαγές στην ζωή των γονέων και των οικογενειών τους.

Είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει τη ζωή μας λάστιχο, καταστρατηγεί το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική δράση μας και η Κυριακάτικη αργία «φαντάζει όνειρο απατηλό» για τους εργαζόμενους γονείς. Η Κυριακή ήταν μια μέρα ελεύθερη από υποχρεώσεις για να μπορούμε να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας .Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εργασίας για το «δικαίωμα ενός εργαζόμενου να δουλεύει 10 ώρες τη μέρα ώστε να παίρνει ρεπό την Παρασκευή για να χαρεί τα παιδιά του» μας φαίνονται πραγματικά αστείες, λες και τα παιδιά μας χρειάζονται μόνο μία μέρα την εβδομάδα φροντίδα και προσοχή, λες και η κυβέρνηση φαντασιώνεται άλλο κόσμο όπου τα παιδιά την Παρασκευή δεν έχουν σχολείο και θα μπορούν να περάσουν χρόνο με τους γονείς τους!!!!

Αλήθεια, με τη 10ωρη τουλάχιστον εργασία, ποιος θα στηρίξει τα παιδιά μας; Ποιος θα αναλάβει να τα πηγαίνει στις δραστηριότητες τους; Ποιος θα τα βοηθήσει, θα τα εμψυχώσει για να ανταπεξέλθουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα; Ποιος θα σταθεί δίπλα τους στην εφηβεία ή και πιο μετά στις εξετάσεις να τους κρατήσει το βιβλίο, να τους δώσει κουράγιο; Πως οι γονείς, πότε και με τι σθένος θα περάσουμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας;

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά, αλλιώς ο χρόνος για παιδιά μας θα είναι μόνο ..... ένα φιλί για καληνύχτα !!!!